Makwan Amirkhani haluaa Chris Fishgoldin pään seipään nokkaan

Suomen UFC-tähti Makwan Amirkhani tietää mitä paluuottelussa tarvitaan: väkevä näyttö osoittamaan tietä kohti höyhensarja kärkipään koitoksia.

Makwan Amirkhani
Makwan Amirkhani aikoo tuhota Chris Fishgoldin. Kuva: Jani Mesikämmen.

Makwan Amirkhanin ottelutauko venyy jälleen vuoden mittaiseksi, mutta paluun päivämäärä on vihdoin varma. Suomalaisen vapaaottelun menestynein UFC-tähti kohtaa 1. kesäkuuta Chris Fishgoldin Tukholmassa. Näyttämönä toimii maineikas Globen ja tunnelman takaa se, että illan päätähtenä nähdään Ruotsin supertähti Alexander Gustafsson.

Turkulaisottelijalle itselleen ottelupaikka on maukas. Amirkhanin UFC-taival käynnistyi räjähdysmäisellä suorituksella Globenin naapurissa tammikuussa 2015, Andy Ogle tuupertui kanveesiin kahdeksassa sekunnissa. Tällä kertaa hän odottaa paikalle bussilasteittain faneja kotimaasta ja myös runsaasti kannatusjoukkoja Ruotsin kurdiväestöstä.

”Kyllä sillä on iso merkitys, että otellaan Tukholmassa, tuntuu siltä kuin olisi kotikulmilla”, Amirkhani tunnelmoi.

Ottelutauon venymistä on selittänyt se, että Amirkhani on keskittynyt nyrkkeilyharjoitteluun ja hän on myös kisannut olympianyrkkeilyssä talvikauden aikana. Hän ei kadu verkkaista ottelutahtia tai sitä, että kieltäytyi muun muassa loppuvuonna ottelutarjouksesta Renato Moicanoa vastaan.

Nyt Amirkhani kokee pitkäaikaisen projektinsa, pystyottelun kehittämisen, ottaneen riittäviä edistysaskeleita. Siksi jatkossa ottelutahtikin voisi tiivistyä.

”Nyt pystyn haastamaan kärkijätkiä, ei ole mitään ongelmia otella useammin. Ehkä joskus joulukuussa voisi olla seuraava matsi”, Amirkhani pohtii.

Edellisen kerran viime toukokuussa Liverpoolissa voitokkaasti esiintynyt Amirkhani kertoo, ettei ole ottelunsa jälkeen käytännössä tehnyt vapaaotteluharjoittelua, eikä suuremmin paininutkaan. Hän kuitenkin uskoo, että tuntuma palautuu nopeasti. Amirkhani aikoo viettää viimeiset pari kuukautta ennen ottelua harjoitellen Dublinissa Straight Blast Gymillä.

”Kaksi kuukautta (lajitreeniä) riittää, se on kuitenkin mun selkärangassa, olen paininut lapsesta asti.”

Tulevaa vastustajaansa Chris Fishgoldia turkulaistaistelija ei pidä turhan suuressa arvossa. Maanantain mediatilaisuudessa hän ilmoitti harkitsevansa lopettamista, jos häviää entiselle Cage Warriors -mestarille. Amirkhani linjaa, että hänen pitää pystyä dominoimaan ottelua ja jopa leikittelemään Fishgoldin kanssa – tarkoituksena on antaa vakuuttava näyttö nimekkäämpien vastustajien ansaitsemiseksi.

”Fishgold on yhtä kuin kuollut. Siellä on ihminen, joka tavoittelee samaa mitä mä tavoittelen vielä enemmän. Haluan tehdä hänestä esimerkin ja laittaa hänen pään seipääseen, jotta vastustajat, jotka haluavat tulla kokeilemaan näkevät, mitä täällä odottaa”, ”Maku” linjaa.

Kuuntele alta lisää Makwan Amirkhanin mietteitä tuoreesta Ylilyönti-podcastista, jossa Kamppailuvirastosta tutut Jaakko Dahlbacka ja Jani Mesikämmen haastattelevat UFC-ottelijaa.

Teksti & kuva: Jani Mesikämmen

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *