Loukkaantuminen estää Teemu Packalénin paluun Pietarissa

Epäonni on liiankin tuttu vieras turkulaileirissä – Teemu Packalén joutuu vetäytymään UFC:n Pietarin illasta, koska loukkaantuminen estää täysipainoisen ottelemisen. 

Teemu Packalén loukkaantuminen
Harjoituksissa tullut loukkaantuminen estää Teemu Packalénin paluun häkkiin Pietarin illassa. Kuva: Jani Mesikämmen.

Suomalaisten kamppailufanien odottama Teemu Packalénin paluu UFC-häkkiin ei toteudu suunnitellusti Venäjällä. Turkulaistähden piti kohdata Aleksandr Jakovlev Pietarissa 20. huhtikuuta, mutta epäonninen harjoitusvamma romutti ottelusuunnitelmat toistaiseksi.

Packalén väänsi nilkkansa aiemmin tällä viikolla harjoituksissa ja lääkärikäynnin jälkeen päätös oli selvä. Vaikean polvivamman jäljiltä yli kaksi vuotta ottelutauolla ollut Packalén ei lähde UFC-uransa jatkon kannalta kriittiseen otteluun puolikuntoisena.

”Nilkka pyörähti ympäri tekniikkaharjoituksessa potkiessa ja nivelsiteet revähtivät ja se vaatii huilia. En halua ottaa riskiä, vaikka tietysti pähkäilin, olisinko jonkinlaisessa matsikunnossa parin viikon päästä. Olin viimeksi rikkinäisen jalan kanssa häkissä, eikä se kannattanut”, Packalén kertoo.

Vamma ei tällä kertaa onneksi ole vakava, jalka palautuu näillä näkymiin kuntoon muutaman viikon levolla ja kuntoutuksella. Kovan harjoitusleirityksen jäljiltä Packalén on huippukuosissa, joten hän aikoo pienestä pakkolevosta huolimatta säilyttää kovan vireen ja tähtäin on saada ottelu kalenteriin uudelleen mahdollisimman pian.

Packalénin oma toive on selvä: UFC:n seuraava Euroopan iltama on kesäkuun alussa Tukholmassa. Nykytilanteessa ajoitus olisi hänelle täydellinen.

”Lääkärin mukaan jalka on kuukauden päästä kunnossa. Olen muuten timanttisessa kunnossa, joten ilmoitin jo UFC:n suuntaan, että ottelisin mielelläni Tukholmassa kesäkuussa.”

Asiasta kertoi ensimmäisenä Ylilyönti-podcast.

Teksti: Jyrki Nurminen ja Jani Mesikämmen
Kuva: Jani Mesikämmen

Virkailija Jyrki Nurminen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *