IMMAF Asia Open – Rahakkaat arvokisat peruttu syyskuulta

IMMAF Asia Open -kilpailut Pekingissä on toistaiseksi peruttu. Kansainvälinen Vapaaotteluliitto IMMAF kertoo tiedotteessaan, että kilpailut joita Kiinan Vapaaotteluliiton oli määrä isännöidä 10.-15. syyskuuta on jouduttu siirtämään toistaiseksi.

Syy kilpailuiden siirtämiseen on yllättäin ilmenneet ongelmat Kiinan vapaaotteluliiton sanktioinnin kanssa.

Kilpailuiden oli määrä olla kahdella tapaa historialliset.  Ensimmäistä kertaa historiassa oli tarkoitus otella samaan aikaan junioreiden MM-kilpailut. Lisäksi Kiinan vapaaotteluliitto oli luvannut palkintorahaa jaettavaksi peräti puoli miljoonaa dollaria. Junioreiden kilpailut siirretään nyt käytäväksi senioreiden kanssa samaan aikaan Bahrainissa, eli 11.-17. marraskuuta.

Suomen Vapaaotteluliiton puheenjohtaja Heikki Kaijalainen kommentoi uutista seuraavasti: ”Tämä on täysin ennenkuulumatonta. Toivottavasti lentojen perumisesta aiheutuneiden kustannusten korvaukset pystytään hoitamaan mahdollisimman nopeasti.”

IMMAF Asian Open
Pekingin IMMAF Asia Open -kilpailut siirtyy ensi vuoteen. Kuva: Jani Mesikämmen

Tilanne on perin harmillinen, sillä Suomesta Kiinaan kilpailemaan oli lähdössä yhteensä viisi ottelijaa. Kaijalainen luonnehtii peruuntumista suorin sanoin: ”Askel taaksepäin amatöörivapaaottelun kansainväliselle kehitykselle”.

Peruntuneet Asia Open -kilpailut otellaan IMMAF:n tiedotteen mukaan ensi vuoden maaliskuussa. Kamppailuvirasto jää seuraamaan tilanteen kehittymistä.

Kuva: Jani Mesikämmen

Teksti: Jyrki Nurminen

Virkailija Jyrki Nurminen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *