Eva Wahlström ja Niklas Räsänen vailla ottelupalkkioita – F4L-noste hyytyi rahariitaan

Eva Wahlström F4L -prmootion tähtenä piti olla suomalaisen ammattinyrkkeilyn uusi aika. Suuret toiveet hyytyivät kuitenkin karuun rahariitaan. Maailmanmestari Wahlström ja Niklas Räsänen ovat jääneet ilman ottelupalkkiota omalta promootioltaan.

Eva Wahlström on WBC-liiton maailmanmestari. Kuva: Teemu Siikarla.

Suomalainen ammattinyrkkeily sai alkuvuodesta piristysruiskeen, kun F4L-nimellä (Fighters for Life) esittäytynyt nimekäs ryhmä ilmoitti perustavansa promootion nyrkkeilyiltojen järjestämiseen. Suunnitteilla olleessa yrityksessä olivat mukana urheilullisina kärkiniminä nyrkkeilijäpariskunta Eva Wahlström ja Niklas Räsänen.

Kumpikin myös esiintyi organisaation ensimmäisessä illassa huhtikuussa Helsingissä, jossa Wahlström puolusti menestyksekkäästi WBC-liiton maailmanmestaruuttaan. Uudella promootiolla oli jo tätä ennen käynnistymisvaikeuksia, sillä alun perin maaliskuulle Espooseen suunniteltu iltama siirrettiin heikon lipunmyynnin vuoksi kuukautta myöhemmäksi ja selvästi pienempään tilaan Helsingin Kulttuuritalolle.

Urheilullisesti ilta keräsi lopulta kiitosta ja Kulttuuritalon mittakaavassa yleisöäkin riitti, mutta promootion sisäisesti ongelmat ovat vain pahentuneet. Wahlström ja Räsänen ovat riitaantuneet maksamatta jääneistä ottelupalkkioistaan rahoittajiksi aiottujen tahojen kanssa niin pahasti, että asiaa selvitellään asianajajien välityksellä.

”En halua kommentoida tätä millään tapaa. Asianajajani hoitaa tätä kysymystä ja minä keskityn treenaamaan seuraavaan matsiini”, kommentoi loppuvuoteen seuraavaa MM-otteluaan odotteleva Eva Wahlström F4L -sotkua.

Kamppailuviraston selvitysten mukaan tapahtuman muut ottelijat ovat pääosin saaneet sovitut palkkionsa, mutta kotimaiset päätähdet ovat saaneet ainoastaan Suomen Ammattinyrkkeilyliitolle muodollisesti ilmoitetun minimaalisen ottelupalkkion. Osapuolten erimielisyys Wahlströmin ja Räsäsen todellisten ottelupalkkioiden koon osalta on tiettävästi mittakaavaltaan kymmeniä tuhansia euroja.

WBC-liitto, jonka maailmanmestaruusvyötä Eva Wahlström puolusti huhtikuussa, edellyttää arvo-otteluissa täsmällistä ottelijasopimusta osapuolilta, mutta Kamppailuviraston saamien tietojen mukaan sellaista ei Wahlströmille tehty.

Eva Wahlström F4L-osakkaana jäi puheeksi

Kun F4L tuli julkisuuteen, Wahlström ja Räsänen esiteltiin medialle uuden promootioyrityksen osakkaina. Muista osakkaista jääkiekkoagenttina tunnettu Juuso Pulliainen tiettävästi vetäytyi hankkeesta jo alkuvuodesta, Harri Savolaisesta oli määrä tulla yrityksen toimitusjohtaja ja jalkapallon Veikkausliigan entisestä toimitusjohtajasta Mika Eskolasta piti tulla yhtiön hallituksen puheenjohtaja.

Vireillä olleen nyrkkeily-yhtiön rekisteröintiprosessi jätettiin kuitenkin keväällä kesken ja huhtikuun tapahtuman järjestämisestä vastasi toimialakseen liikkeenjohdon konsultoinnin ilmoittava F4L Consulting Oy. Näin ollen nyrkkeilijäpariskunnasta ja muun muassa tapahtuman matchmakerina toimineesta Petri Paimanderista ei koskaan tullut promootion osakkaita, tämä selvisi näille aiotuille osakkaille yllätyksenä jälkikäteen.

Loppuvuodesta 2017 perustetun F4L Consulting Oy:n toimitusjohtaja ja ainoa nimetty vastuuhenkilö on Harri Savolainen. Eskola on Kamppailuviraston tietojen mukaan poistettu vastuuhenkilöiden listalta loppukesästä.

Kolsulttiyhtiö on suunnitellut uuden tapahtuman järjestämistä Helsingin Kulttuuritalolle alkusyksyksi. Matchmaker Paimander toteaa, ettei hänellä ole varmaa tietoa tulevasta. Omien sanojensa mukaan hänellä ei ole merkittäviä saatavia promootiolta, mutta toimintatapojen on selkiydyttävä.

”Minulla ei ole tarkkaa tietoa tapahtuman tulevaisuudesta. Jos yhteistyö jatkuu, pelisääntöjen pitää olla kaikkiin suuntiin selvät”, Paimander kuittaa.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Teksti: Jani Mesikämmen
Kuva: Teemu Siikarla

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *