CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli hyvin rajoitettu pääsy. Allekirjoittanut on istunut koneen äärellä viimeksi 15.2.2020 CAGE 50:ssä.

Illan ottelukortille oli kasattu kahdeksan ottelua, joista puolet ammattilaissäännöillä ja toinen puolikas IMMAF-amatöörisäännöillä. Kaikki amatööriottelut yhtä lukuun ottamatta olivat mallia FIN vs. FIN, mutta ammattilaisotteluihin oli epävarmasta maailman tilanteesta huolimatta saatu kaikille ottelijoille tuotua vastustajat ulkomailta. Alkuperäisen suunnitelman mukaan brassiottelija Renato Amorimin oli alunperin tarkoitus otella Markus ”Master Colombo” Rytöhonkaa vastaan. Rytöhonka joutui kuitenkin jättämään matsin väliin flunssan otettua herrasta niskalenkin otteluviikon alulla. Amorimille löytyi onneksi paikkaaja Viron maalta Alar Hutrovista, joka on suomalaisyleisölle tuttu aikaisemmista CAGE-illoista.

Liveseuranta ja otteluiden tulokset:

IMMAF Amateur:

  • 93,0 kg, Romeo Thanveera vs. Oliver Elomaa

Illan ensimmäinen ottelu kamppailttiin MMA Team 300 seuraa edustavan tamperelaisen Oliver Elomaan ja MMA Imatraa edustavaan Romeo Thanveeran välillä. Elomaa lähtee hyökkäämään jalkoihin, mutta Thanveera puolustaa ja pyöräyttää Elomaan häkkiä vasten. Thanveera saa pidettyä tilanteen hallussaan reilun minuutin, jonka jälkeen ottelua jatketaan hetki keskellä. Thanveera vie vielä ottelun viimeiset hetket nimiinsä ja voittaa erän selkeästi. Erien välillä ottelu saa yllättävän käänteen, kun Oliver Elomaa ei pääse lähtemään kulmastaan liikkeelle tauon jälkeen ja lääkäri kutsutaan tarkistamaan ottelijan kuntoa.

Voittaja: Romeo Thanveera, 3:00 min, TKO Injury.

  • 61,2 kg, Karvann Ahmadi vs. Juuso Renfors

Toinen ottelu käytiin MMA Team 300 edustavan Juuso Renforsin ja BJJ Vaasaa edustavan Karvann Ahmadin välillä. Molemmat ovat vihkiytyneitä matto-ottelijoita, joten potentiaalsesti tasainen vääntö tiedossa. Lyhyen pystyottelun jälkeen Ahmadi saa alasviennin ja päätyy päälle half guardiin. Renfors puolustaa selältään menestyksekkäästi, eikä vaasalainen saa isoa vahinkoa aikaiseksi. Erä on tasainen, mutta loppuviimein ehkä hienoisesti Ahmadin hallintaa.

Toisen erän alku on lähes ensimmäisen toisinto. Renfors sitoo jälleen tehokkaasti, eikä Ahmadi pääse tekemään merkittävää vahinko. Ahmadi on kuitenkin päällä ja on toiminnassaan aktiivinen hakien jatkuvasti hyökkäysmahdollisuutta. Reilun kahden minuutin kohdalla Renfors saa Ahmadin kaulan polvitaipeensa väliin ja pääsee yrittämään triangelia, mutta ei ehdi kunnolla kiristää otetta ennen erän loppua. Tasainen erä edelleen hienoisesti Ahmadille.

Kolmas erä käynnistyy Renforsin komealla yläpotkulla vastustajan ohimoon, mutta Ahmadi hyökkää heti vastaan ja saa komealla heitolla Renforsin mattoon. Ahmadi hakee jälleen aktiivisesti positiota, mutta Renfors pitää vastustajaa otteessaan. Viimeinen minuutti on kohtalaisen staattista, eikä tarjoile ratkaisua otteluun. Kolmaskin erä Ahmadille.

Voittaja: Karvann Ahmadi, kaikin tuomariäänin.

  • 67,0 kg, Miro Honkanen vs. Verneri Hakkinen

Illan kolmas amatööriottelu käytiin tamperelaisen Verneri Hokkasen ja MMA Imatraa edustavan Miro Honkasen välillä. Matsi käynnistyi koko ensimmäisen erän kestävällä pystykamppailulla, missä haettiin puolin ja toisin siistejä ja tarkkoja osumia. Hakkinen oli alkuun asteen imatralaista aktiivisempi, mutta erän puolivälin paikkeilla Honkanen pääsi matsiin mukaan ja sai useampia kovempia lyöntejä perille. Erä oli tasainen, mutta kääntyi loppupuolella hienoisesti Honkasen kulmaan.

Heti toisen erän alussa Hakkinen osuu kipeän näköisesti parilla alapotkulla, jotka horjuttavat Honkasen tasapainoa. Reilun minuutin jälkeen Hakkinen saa kuitenkin homman juonesta kiinni ja osuu useamman lyönnin peräjälkeen. Honkanen painostaa koko loppuerän ja pakottaa Hakkisen perääntymään. Toinenkin erä imatralaisen nimiin.

Kolmas erää jatkuu siitä, mihin toinen jäi. Honkanen aloittaa painostuksen heti erä alussa ja pitää painetta päällä koko ensimmäisen minuutin. Toisella minuutilla joudutaan ottelun ensimmäiseen pystypainitilanteeseen häkkiä vasten, jonka päätteeksi Hakkinen saa ensimmäisen alasviennin. Honkanen sitoo Hakkisen tehokkaasti ja yllättää giljotiinilla. Ote on hyvä, mutta erä lähenee vääjäämättä loppuaan, eikä Honkanen ehdi saada kuristusta maaliin asti. Selkeä erä voitto kuitenkin Imatralle.

Voittaja: Miro Honkanen, kaikin tuomariäänin.

  • 70,3 kg, Hlynur Torfi Runarsson (ICE) vs. Elmo Peltonen

Illan viimeinen amatööriottelu kamppailtiin tamperelaisen Elmo Peltosen ja islantilaisen, Finnfigters Gymia edustavan Hlynyt Torfi Runarssonin välillä. Odotettavissa oli amatööristatuksestaan huolimatta, yksi illan vauhdikkaimmista kamppailuista. Erä käynnistyy vauhdikkaasti pystyssä ja Peltonen ajaa vastustajan häkkiä vasten. Tilanteet vaihtelevat nopealla syklillä, kunnes parin minuutin kohdalla Peltonen saa kovan suoran perille, joka rauhoittaa hetkellisesti Runarssonia. Runarsson saa kuitenkin erän loppuun komean alasviennin, joka tasoittaa pisteitä ja vie pisteet loppujen lopuksi Runarssonille.

Peltonen jatkaa painostusta heti toisen erän alusta ja osuu pari kovaa alapotkua. Runarsson yrittää vastata, mutta Peltonen torjuu yritykset. Peltonen liikkuu taitavasti ja Runarssonin on vaikea päästä iskuetäisyydelle. Viimeinen minuutti tarjoilee Peltosen alasviennin, joka ei kuitenkaan ehdi johtaa ottelun ratkaisuun ennen erän päättymistä.. Toinenkin eräkin on tasainen ja menee ehkä hienoisesti Peltosen nimiin.

Ottelun kuormittavuus alkaa näkyä jo heti kolmannen erän alussa ja molemmat ovat kohtalaisen väsyneitä. Tapahtumat ovat lyhyitä spurtteja puolin ja toisin, mutta Runarsson on kolmannessa erässä jonkin verran parempi saaden perille pari hienoa ylä- ja vartalopotkua. Viimeinen 10 sekuntia on tiukkaa iskujenvaihtoa molempien hakiessa ratkaisua kohtalaisen tasaisessa kamppailussa. Ratkaisua ei kuitenkaan ennen täyttä aikaa saada ja tulokset haetaan tuomareiden pistekorteilta.

Voittaja: Hlynur Torfi Runarsson, kaikin tuomariäänin.

PRO:

  • 77,1 kg, Niko Skonbäck vs. Andreas LIndblad (SWE)

Illan ensimmäisessa ammattilaisottelussa kohtasivat Primus Fight Teamia edustava ja CAGE-debyyttinsä tekevä Niko Skonbäck ja ruotsalainen Andreas Lindblad. Molemmat ottelijat tarkkoja iskijöitä ja Skonbäck saikin kohtuu nopeasti Lindbladin poskipäät punottamaan. Sama kohtalo oli hetken päästä Skonbäckillä, kun oikeaan poskipäähän aukesi pieni vekki. Tilanne kääntyy kuitenkin suomalaisen eduksi kolmen minuutin kohdalla, kun Skonbäck iskee nopean oikean vastaan ja horjuttaa Lindbladia sen verran, että Skonbäckille aukeaa mahdollisuus. Pari nopeaa lyöntiä perille ja Lindbladin peli on pelattu.

Voittaja: Niko Skonbäck, 1. erässä 2:53 KO.

  • 68,0 kg, Alar Hutrov (EST) vs. Renato Amorim (BRA)

Illan toinen ammattilaismatsi oteltiin brasiliaisen Renato Amorimin ja Markus Rytöhongan paikkaajaksi saadun Alar Hutrovin välillä. Molemmilla oli ennen tätä takanaan yhdeksän ammattilaisottelua, joista Amorimilla seitsemän ja Hutrovilla viisi voittoa. Kamppailu lähtee heti vauhdikkaasti käyntiin ja Amorim syöksyy Hutrovin kimppuun. Hutrov jää pahan näköisesti Amorimin giljotiiniin, mutta saa rimpuiltua itsensä irti. Kolmen minuutin pystypainin jälkeen Hutrov saa vietyä Amorimin mattoon, mutta brassi pääsee nopeasti tilanteesta ylös. Hutrov painostaa loppuerän brassia häkkiä vasten lähes erän loppuun asti. Amorim saa kuitenkin erän loppuun vielä pari alasvientiä, joten pisteet ovat tiukassa.

Amorim lähtee painostamaan erän alussa, mutta Hutrov ei lähde pakittelemaan. Hutrov rokottaa aina tilaisuuden tullen ja pitää muuten Amorimin etäällä. Erän puolivälissä Hutrov osuu kovan lyönnin ja Amorim kaatuu selälleen mattoon, mutta ei menetä tajuntaansa. Tuomari antaa ottelun jatkua ja Hutrrov alkaa painostaa mountista. Hutrov on vahvasti niskan päällä, mutta ei saa lopetettua ottelua. Toinen erä kuitenkin selkeästi virolaisen nimiin.

Molemmat ottelijat olivat kolmannen erän alkaessa jos silmin nähden väsyneitä ja molempien kontrolli on kateissa. Amorim pääsee viemään ottelun mattoon ja hakee takakuristusta siinä onnistumatta. Amorim kuitenkin pitää ottelun matossa ja jatkaa painostamista parhaansa mukaan. Amorim toistaa kuristusyrityksen, mutta sekään ei tuota tulosta. Erän viimeinen minuutti on kahden väsyneen ottelijan selvitytymiskamppailua, joka ei ratkaisua ennen erän loppua tuo.

Voittaja: Renato Amorim, hajaäänituomiolla.

CO-MAIN:

  • 77,1 kg, Toni Lampinen vs. Roberto Pastuch (ARG)

Illan toisessa pääottelussa Team East Frontia ja MMA Raumaa edustava Toni Lampinen kohtasi argentiinalaisen Roberto Pastuchin. Lampinen lähti otteluun selkeänä ennakkosuosikkina. Pastuch lähtee kovaa Lampisen kimppuun ja rokottaa heti parilla kovalla vartalopotkulla. Lampinen saa puolustettua alasviennin, mutta argentiinalainen painaa vastustajansa häkkiä vasten. Parin minuutin jälkeen Lampinen kääntää Pastuchin häkkiä vasten ja roolit vaihtuvat. Reilun kolmen minuutin kohdalla Pastuch onnistuu alasviennissä ja Lampinen päätyy hetkeksi selälleen. Lampinen kampeaa itsensä ylös ja vie vuorostaan Pastuchin komealla heitolla mattoon. Erän loppuun saadaa vielä kunnon iskujenvaihto, jonka päätteeksi Pastuch hoipertelee omaan kulmaukseensa.

Toinen erä lähtee käyntiin kovalla iskujen vaihdolla, jonka seuraksena Lampinen osuu jälleen painavasti Pastuchia. Pastuch vie ottelun mattoon. Lampinen kiemurtelee itsensä häkkiä vasten, mutta ei pääse kampeamaan ylös. Tuomari nostattaa ottelijat ylös, mutta Pastuch vie heti ottelun jälleen mattoon. Lampinen rokottaa selällään vastustajaa korville, mutta ei saa juuri muuta aikaan. Pastuch on toisen erän niskan päällä ja vie siitä pisteet itselleen.

Lampinen lähtee selkeästi hakemaan tyrmäystä ja painostaa Pastuchia heti erän alusta. Reilun minuutin kohdalla argentiinalainen saa vietyä ottelun tonttiin ja Lampinen on jälleen selällään. Pastuch painostaa aktiivisesti, eikä päästä suomalaista ylös. Koko erä on käytännössä mattokamppailua Pastuchin hienoisessa ohjauksessa. Viimeinen erä ei tarjoile kovin viihdyttävää vapaaottelua ja ratkaisu haetaan tuomareiden pistekorteilta.

Voittaja: Roberto Pastuch, kaikin tuomariäänin.

MAIN:

  • 61,0 kg, Suvi Salmimies vs. Mafalda Carmona (POR)

Illan pääottelussa Team East Frontia edustava Suvi Salmimies kohtasi portugalilaisen Mafalda Carmonan. Huomattavasti vastustajaansa kokeneempi Salmimies lähti otteluun ennakkosuosikkina ja oli tilastojen valossa vastustajaansa parempi käytännössä jokaisella osa-alueella.

Salmimies lähtee painostamaan heti ja ottaa häkin keskustan haltuunsa. Salmimies ajaa vastustajansa häkkiä vasten ja lähtee hakemaan alasvientiä. Carmona kuitenkin kääntää tilanteen itselleen ja hakee osaltaan ottelua mattoon. Carmona roikkuu tiukasti Salmimiehen kaulassa, eikä päästä irti. Salmimies puolustaa vielä erän lopulla alasvientiyrityksen. Erä on tasainen, eikä virkailija kykene kommentoimaan erän voittajaa.

Toisen erän alku on ensimmäisen toisinto ja alkaa pystypainilla häkkiä vasten. Salmimies ottaa irti ja saa kovan lyönnin perille pakittaessaan. Erää on jäljellä pari minuuttia, kun Salmimies ottaa jälleen irti ja toistaa lyönnin. Erää on jäljellä minuutti, kun Salmimies on jälleen selkä häkkiä vasten. Carmona on erässä kenties enemmän ajallisesti niskan päällä, mutta toisaalla Salmimiehen aktiivisuus tuottaa enemmän osumia. Erä ehkä hienoisesti Salmimiehelle.

Viimeiseen erään lähdetään mahdollisesta tasatilanteesta ja voitto on varma vain lopetuksen kautta. Salmimies aloittaa jälleen aktiivisesti ja pääsee puolestaan painostamaan häkkiä vasten. Carmona osuu vastaan Salmimiehen yrittäessä hyökkäystä ja kääntää Salmimiehen häkkiä vasten. Carmona painostaa vahvasti, eikä päästä suomalaista irtoamaan otteestaan. Carmona painostaa sitkeästi, eikä päästä Salmimiestä kehän puolelle. Carmosa osuu erän lopun iskujen vaihdossa Salmimiestä paremmin ja vie aktiivisemman painostuksen ja lopun osumien johdattamana viimeisen erän itselleen. Lopullinen voittaja haetaan tuomareiden pistekorteilta.

Voittaja: Suvi Salmimies, kaikin tuomariäänin.

Teksti: Tuomas Piispanen

Kuva: MMA Finland Oy

Virkailija Tuomas Piispanen

Check Also

Niko Korventaus kohtaa thainyrkkeilyn maailmanmestarin Göteborgissa 19.11.2021

Perjantaina 19.11.2021 Combat Academy of Finlandia edustava Niko Korventaus nousee Göteborgin Bulldog Fight Night 9 …