Kolme kovaa Top 3-listausta vuodelta 2020

Olisiko teillä vielä hetki aikaa keskustella vuodesta 2020? Arvon virkailijamme ovat keränneet omat Top 3 -listauksensa viime vuoden merkittävimmistä tapahtumista.
Pidemmittä puheitta, tässä tulee äärivirallinen listaus vuodelta 2020.

Virkailija Lappalaisen listaus vuoden tapahtumista:

 1. Jerry Kvarnström
  2020 vuonna harva suomalainen ammattilaisvapaaottelija pääsi ottelemaan kerran tai useamman, Jerry pääsi neljä kertaa mikä oli todella kova suoritus. Mennyt vuosi oli kehienkiertolaisille hyvä sauma saada paljon otteluita. Jerry kävi neljä kertaa vieraskehessä maailmalla valitettavasti jokaisestya tuli tappio. Realistiset saumat voittoihin oli todella pienet. Kvarnström tienasi menneenä vuonna varmasti uransa isoimmat ottelupalkkiot ja siinä samalla hän pääsi kohtaamaan muuan Khabibin serkun Usman Nurmagomedovin.
 2. Robert Helenius
  Vuoden alussa moni luuli, että 2020-vuosi voisi olla Robert Heleniuksen viimeinen nyrkkeilyn parissa. Hän kohtasi maaliskuussa ison meren toisella puolella Puolan voittamattoman Adam Kownackin. Harva antoi ”Robbelle” saumoja voittoon, mutta niin vain ahvenanmaan jätti otti yhden vuoden isoimmista yllätysvoitoista ja tyrmäsi Kownackin neljännessä erässä. Alku vuonna Heleniuksen ura oli vedenjakajalla, mutta tuon voiton myötä hänen tilanteensa on ihan eri.
 3. Timo Laine
  ”Standin malli” otteli menneenä vuonna yhteensä neljä kertaa, kerran suomessa ja kolmesti ulkomailla. Kaikista ulkomaan otteluista tuli tappio mikä ei yllätä ketään, vastustajien taso niissä oli todella kova. Hyvä homma on se, että vain yksi tappioista tuli ennen täyttä aikaa ja isoilta vammoilta säästyttiin. Vuoden ainoan voittonsa Laine otti suomessa 0-5 listaista vastustajaa vastaan. Jos joku on varmaa niin se, että myös Laine teki menneenä vuonna uransa parhaat tilipäivät.

Virkailija Lukkarinen pohdiskelee mennyttä vuotta:

Top 3: UFC-vuoden 2020 ilmiöt

Vuosi 2020 koetteli ihmiskuntaa ennennäkemättömällä tavalla. Urheiluviihde ei kuitenkaan seisahtunut täysin edes pandemian ajaksi ja UFC-juna jatkoi pienen tauon jälkeen puksuttamista. Tappelusaari oli vapaaotteluvuoden puheenaihe numero yksi, mutta pinnalle nousi myös joukko muita kiinnostavia ilmiöitä. Tässä niistä kolmen kärki.

 1. Pysäyttämätön Khabib, Dagestanin kotka lensi urallaan korkeammalla kuin kukaan ennen häntä. Khabib Nurmagomedovin ammattilaisuran saldo on uskomaton: 29 voittoa, 0 tappiota ja murhaavia UFC-esityksiä toinen toisensa jälkeen. Uran viimeinen ottelu Justin Gaethjea vastaan alleviivasi Khabibin erityisyyttä: peloton Nurmagomedov pakotti tyrmäyskoneen puolustuskannalle, raahasi Gaethjen väkisin mattoon ja kuristi hänet tajuttomaksi.

  Khabib on kaikkien aikojen ylivoimaisin UFC-mestari, jonka uran kovuudelle vetää vertoja ainoastaan Georges St. Pierre.
 2. Se elää sittenkin UFC:n kärpässarja julistettiin kuolleeksi, kun Demetrious Johnson hyvästeli Octagonin. Henry Cejudosta toivottiin kärpässarjan pelastajaa, mutta olympiavoittaja karkasi painoluokkaa ylemmäs ja lopetti pian uransa. Eriskummallisten käänteiden jälkeen UFC:n kärpässarja osoittaa kuitenkin eloa.

  Uusi mestari Deiveson Figueiredo ottelee kuin mielipuoli ja lopettaa kamppailuistaan yli 80 prosenttia. Figuereidon ottelu Bradon Morenoa vastaan oli viime vuoden viihdyttävimpiä ja nousi välittömästi klassikkoluokkaan. Kärpässarja on vuonna 2021 kiinnostavammassa tilanteessa kuin koskaan.
 3. Kamalan kova Chimaev. Vuoden alussa vain lajipuritaanit tunsivat Khamzat Chimaevin. Tammikuussa 2021 ruotsalainen on yksi UFC:n puhutuimpia tähtiä. Chimaev jyräsi kahden kuukauden aikana kolme vastustajaa poikkeuksellisen ylivoimaisesti, hän pystyy ottelemaan niin väli- kuin keskisarjassa ja mies tihkuu alkuvoimaista karismaa. Jos Chimaevin otteet säilyvät tänä vuonna samanlaisina, Pohjoismaiden ykkösottelijasta ei ole epäselvyyttä.

Sensei Dahlbacka tarkastelee viimeistä 12 kuukautta:

2020 year of the journeymen.

 1. Vuosi 2020 nosti harvalukuisten onnistujien kärkeen kehien ja häkkien kiertolaiset. Vapaaottelun puolella Jerry Kvarnström kävi uljaasti neljä kertaa maailmalla kärsimässä tappiot kotikehän sankarille. Pahemmilta vammoilta ja rajuilta tyrmäyksiltä vältyttiin mutta rehellisyyden nimissä on todettava ettei mahdollisuuksia voittoihin ollut kuin päiväunissa. Isoin Kvarnströmin kohtaama nimi niin fyysisesti kuin statusarvoltaan oli Usman ”Khabibin serkku” Numragomedov joka solmi loppusyksystä sopimuksen Bellatorin kanssa.
 2. Nyrkkeilyn saralla Stadin Malli Timo Laine vieraili ulkomailla kolmesti tappiottomia nousukkaita vastaan. Tulokset eivät yllätä. Kaikki päättyivät tappioihin. Yksi kuitenkin vain ennen täyttä aikaa. Laine ja hänen taustajoukkonsa varmasti tiesivät mitä roolia oli tarjolla ja se otettiin vastaan. Onneksi Laine sai vuoden aikana yhden kotikehän esiintymisen ja voiton vyönsä alle. Toki vastustaja listalla 0-5 eli osataan sitä Suomessakin! Vaikka tämä kaksikko ei urheilullisesti tehnyt mainittavaa tulosta niin voisin väittää että molemmat ottelijat tienasivat korona-vuonnna 2020 enemmän kuin koskaan aiemmin. Hatunnoston arvoinen suoritus. Prize fighting at it’s best.
 3. Fat Lizard Brewing co.
  Tarvinneeko tuota nyt sitten enempää perustella?

Teksti: Henri Lappalainen, Markus Lukkarinen & Jaakko Dahlbacka
Kuva: Teemu Siikarla

Virkailija Henri Lappalainen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …