Vilma Viitanen etenee MM-kehässä – jo toinen keskeytysvoitto

Vilma Viitanen ei ole ujostellut alle 19-vuotiaiden MM-kilpailuissa. Nuori nyrkkeilylupaus on takonut jo kaksi vastustajaa keskeytyskuntoon.

Vilma Viitanen
Vilma Viitanen urakoi tällä viikolla arvokisakehässä. Kuva: Jyrki Nurminen.

Mikkelin nyrkkeilylupaus Vilma Viitanen on aloittanut olympianyrkkeilyn alle 19-vuotiaiden MM-kilpailut varsin väkevään tapaan. Lauantaina Viitanen eteni toisella voitollaan jo puolivälieriin 60-kiloisten sarjassa. Paikka mitaliotteluihin on tarjolla maanantaina.

Torstaina kisaurakkansa avannut 17-vuotias Viitanen kukisti ensimmäisessä koitoksessaan Tšekin Natalie Polodnikovan kehätuomarin keskeytyksellä kolmannesssa erässä. Toisella kierroksella hän sai vastaansa Etelä-Afrikan Amorie Gonsalvesin. Tällä kertaa kehätuomari totesi nähneensä tarpeeksi jo toisessa erässä Viitasen kypsytettyä vastustajansa keskeytyskuntoon pitkällä iskusarjalla.

”Voitto ottelusta on tietenkin hyvä juttu, mutta sitä samaa malttia olisi pitänyt olla, jota ensimmäisessä ottelussa oli”, Vilma Viitanen arvioi Kamppailuvirastolle.

Valmentaja Jarkko Pitkänen näki suojattinsa esityksessä parannettavaa komeasta tuloksesta huolimatta. Hänen mukaansa välipäivä on käytettävä hyödyksi huolella.

”Ottelu meni vähän hätäilyn ja yliyrittämisen puolelle. Tuli turhia osumia omiin eikä tekeminen ollut niin kontrolloitua kuin se voisi olla. Tärkeintä on tietenkin tahto voittaa, vaikka se joskus ilmeneekin turhana kiirehtimisenä kehässä. Maanantaina tarvitaan ehjä suoritus, jota meillä on sunnuntai aikaa rakentaa”, Pitkänen linjasi tuoreeltaan voiton jälkeen.

Ainoana suomalaisnyrkkeilijänä kisoissa esiintyvä Vilma Viitanen kohtaa maanantain puolivälierässä Brasilian Rebeca Santosin. Tutustu Viitasen taustoihin lukemalla virastomestari Jyrki Nurmisen haastattelu.

Teksti: Jani Mesikämmen
Kuva: Jyrki Nurminen

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *