Tommi Savolainen raivaa tietä ammattilaiskehiin painavin iskuin

Tommi Savolainen nousee kehään uransa ensimmäiseen ammattilaisotteluun Helsingissä.

Tommi Savolainen
Tommi Savolainen edustaa sinivalkoisia värejä Helsingin KOK-illassa.

Tuusulan Nyrkkeilyseuran Tommi Savolainen valmistautuu potkunyrkkeilyn ammattilaisdebyyttiinsä toukokuisessa King of Kings Helsinki -illassa. Savolaisen valmentajana toimii vuoden 2006 potkunyrkkeilyn amatöörien ja ammattilaisten Euroopan mestari Markus Hakulinen. Kaksikon yhteistyö on tuottanut tuloksia ja Savolainen onkin iskenyt Suomen mestaruuden kaksista edellisistä SM-kisoista. Vuonna 2018 Savolainen nappasi lisäksi Finnish Openin voiton.

King of Kings -illassa Savolainen saa vastaansa nuoren liettualaisen Raimondas Avlaceviciuksen. Liettualaisvieraan edellinen ottelu tapahtui King of Kingsin Vilnan illassa maaliskuun puolivälissä ja siellä hän nappasi vahvalla prässillä voiton kokeneesta italialaisesta Danilo Mangionesta.

Haastavan vastustajan kohtaava Savolainen onkin hakenut ammattilaisdebyyttiinsä lisäapuja muun muassa Turusta, jossa hän kävi samassa illassa ottelevan Daniel Forsbergin vieraana sparraamassa.

”Valmistaudun tulevaan matsiin tottakai kovalla treenillä, paljon sparria eri tyylisiltä ottelijoilta”, Tommi Savolainen kertoo.

Markus Hakulinen tunnettiin aikoinaan erittäin kovaiskuisena ottelijana ja hän on saanut siirrettyä tämän ominaisuuden myös suojatilleen.

”Paras vahvuuteni on ehdottamasti painavat lyönnit, joita nähdään varmasti Kultsalla ja kyllä sitä jokunen kikka on myös takataskussa. Ja ehdottomasti kaikki paikalle. Tämä tapahtuma ei tule jättämään ketään kylmäksi.”

Kova iskuvoima on tunnetusti ammattilaisotteluissa valttia ja Savolaisen toiveissa on edetä ammattilaisuralla pidemmällekin.

”Tavoitteista sen verran, että voitetaan tämä matsi eka, niin toivon että ovi aukeaisi enemmän ammattilaispuolella”, Tommi Savolainen kertoo tavoitteistaan.

King of Kings Helsinki ammattilaispotkunyrkkeilyilta isketään Kulttuuritalolla 17. toukokuuta ja tapahtuman näyttää Suomessa Ruutu+.

Teksti: Antti Sariola

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …