Veera Nykäselle niukka tappio Skotlannissa

Primus Fight Teamin Veera Nykänen kohtasi kotikylän Fee Chrystallin Skotlannin Glasgow’ssa Evolution of Combat 4 – otteluillassa

Veera Nykänen joutui pettymään taistossaan. Kuva: Jarno Nurminen.

Ensimäisessä erässä hyvin liikkuva Chrystall teki aloitteita yksittäisillä lyönneillä ja lyhyillä sarjoilla, suomalainen puolestaan pyrki vastaamaan yliolan lyönneillä. Erän puolivälissä skotti pääsi horjuttamaan Nykästä potkuilla, mutta Nykänen keräsi itsensä nopeasti.

Toisen erän alussa skotti lähti jo rohkeammin tekemään lyhyitä lyönti- ja potkukombinaatiota. Erään tälläisen päätteeksi Nykänen sai vietyä ottelun mattoon, mutta suomalaisen tarjoamasta painiklinikasta huolimatta skotti kampesi itsensä lopulta ylös. Muutamaa seinäpainitilannetta lukuun ottamatta ottelu käytiin ensimmäisen erän tyylisesti.

Kolmas erä oteltiin kokonaan pystyssä. Skotti tyytyi yksittäisiin osumiin hyvän liikkeen ja ulottuvuuden turvin, Nykänen prässäsi pyrkien seinäpainiin tai osumaan näyttävillä heijareilla. Täyden ajan jälkeen tuomarit kuitenkin päättivät voittajan ja lopputulemana kirjattiin suomalaistappio hajaäänin.

”Tässä lajissa on vähän huono juttu syttyä vasta matsin lopulla, eikä se nytkään riittänyt. Olen tosi pettynyt itseeni; matsi olisi ollut ihan voitettavissa, mutta en saanut oikein mitään irti itsestäni”, Veera Nykänen manasi ottelun jälkeen Instagramissa.

Teksti: Matti Hirvonen
Kuva: Jarno Nurminen

Virkailija Matti Hirvonen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …