Toni Tauru haluaa ”voittoja alle ja uuteen nousuun”

Toni Tauru on pitänyt mittavan tuumaustauon, mutta kokeneen kamppailijan veri vetää edelleen kehiin. Myanmarissa nähdään häkissä monin tavoin kypsynyt ottelija.

Toni Tauru
Toni Tauru palaa kehiin entistä kypsempänä. Kuva: One Championship.

Kotimaisen kamppailuviikon kuumin nimi on pitkältä ottelutauolta tositoimiin palaava Toni Tauru (11-6-1). Kouvolan konkari solmi uuden sopimuksen One Championship -promootion kanssa ja kohtaa lauantaina Myanmarissa Gary Mangatin (13-2-0). Virkailija Mesikämmen puhutti Taurua ennen matkaanlähtöä.

Palaat ottelemaan pitkähkön tauon jälkeen, oliko paluu kehiin selvää itsellesi?
”Ei kai mikään tässä maailmassa ole itsestään selvää. Pidän ottelemisesta ja varsinkin otteluihin valmistautumisesta. Tulen varmaan treenaamaan loppuun asti jotakin, vaikka jossain vaiheessa kilpailemisen lopettaisinkin. Kyllä paluu on säännöllisesti alitajunnassa pyörinyt, vaikka olen ollut paljon kiinni muissakin projekteissa.”

Mitä olet tauon aikana touhunnut, ilmeisesti ainakin valmentanut ja opettanut?
”Olen tehnyt osan ajasta opettajien sijaisuuksia, seuran asioita laittanut kuntoon ja nyt viimeisimpänä aloin tehdä erilaisia valmennuksia omiin nimiini. Yrittäminen on ollut mieluisaa, koska saan aika vapaasti toteuttaa itseäni. Siinä opin koko ajan, välillä onnistumisten ja välillä vastoinkäymisten kautta.”

Teit pitkän jatkosopimuksen Onen kanssa, oletko ajatellut urasi jatkumista kuuden ottelun päähän?
”Tavoitteet mulla on ollut itseni suhteen aina korkealla ja ne pysyy edelleenkin, yritän kuitenkin keskittyä siihen, että otan ottelun kerrallaan ja näen mihin suuntaan lähdetään kehittymään.”

One-sopimus oli aikanaan unelmadiili, mutta tie on ollut kivikkoinen. Miten iso prosessi on ollut vastoinkäymisistä nouseminen?
”Totta kai aina kun tulee turpiin, pysähtyy miettimään mitä järkeä tässä on. Se on onneksi aina väliaikaista ja kun saa itsensä kasattua, pystyy miettimään tulevaa. Ajattelen asiaa mieluummin niin, että olen pitänyt kilpailusta pitkän tauon, mutta samalla edistynyt elämän muilla alueilla.”

Toni Tauru
Toni Tauru hakee Myanmarista toista voittoaan Onen Championshipin riveissä. Kuva: One Championship.

Palaat ottelemaan 61-kiloisiin, miten paha painonveto siihen on Onen rajoitetuilla painonvetosäännöillä?
”Paluusta tuskin voidaan puhua, kun joudun tuon painon saavuttamaan ilman nestevetoa, nyt lähtiessäni matkalle Aasian suuntaan olen päässyt kutakuinkin ottelupainoon, mutta tämä on varmasti pisin ja kurinalaisin veto minkä olen joutunut tekemään. Kunhan saan pidettyä tämän, eikä lennot aiheuta ylimääräisiä ongelmia, suoriudun puntareista.”

Näistä painonvetosäännöistä on puhuttu paljon, miten tarkasti One valvoo pykäliään ennen viimeistä punnitusta?
”Punnitukset ovat valvottuja tilaisuuksia. Siellä on kaiken kaikkiaan kolme punnitusta ennen ottelua. Aamulla annamme painon ja pissatestin, mistä katsotaan nesteytystila, kummatkin pitää läpäistä. Jos epäonnistuu, joutuu ottelupäivän aamuna vielä antamaan testit. Eli sanktio on aika tuntuva, kun yli vuorokauden tankkaus jää suorittamatta. Tämä osaltaan kannustaa hoitamaan painot kunnialla läpi.”

Paluumatsisi vastustaja on Gary Mangat, mitä tiedät hänestä ja millaista ottelua odotat?
”Gary on vasuri, monipuolinen ja vauhdikas ottelija. Uskon, että saamme aikaiseksi kunnon taistelun.”

Samassa painoluokassa ovat nyt kirjoilla Aleksi Toivonen ja Demetrious Johnson, mitä sanoisit näistä nimistä vastustajana?
”Katsotaan nyt, tuleeko tämä olemaan sarja mihin jään. Mun piti alunperin otella ylemmässä sarjassa jo viime vuoden puolella. Mulla on sellainen suhtautuminen ottelemiseen, että olen aina valmis joustamaan painoluokasta, mutta alaspäin vetäminen on toki tietyissä rajoissa, kun pituutta on kohtuu paljon näihin sarjoihin. Aleksin kanssa olemme jonkin verran jumpanneet, kun suomessa ei edelleenkään ole liiaksi meidän kokoisia ukkoja.”

Oletko asettanut pidemmälle meneviä tavoitteita vuodelle 2019?
”Vapaaottelun suhteen voittoja alle ja uuteen nousuun. Elämässä muuten tavoite on kehittyä ihmisenä, olla parempi puoliso ja isä lapsilleni. Työasioiden kehittäminen ja muutenkin elämästä nauttiminen.”

Teksti: Jani Mesikämmen
Kuva: One Championship

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *