Bellator 209 -ennakko: Kovaa peliä Israelissa

Bellator 209 tuo maukkaan lisän kamppailufanien ruuhkaviikonloppuun.

Bellator 209
Patricio Freire puolustaa mestaruusvyötään Tel Avivissa. Kuva: Bellator MMA.

Bellator MMA on noussut viime vuosina UFC:n uskottavimmaksi haastajaksi. Kovien ottelijakiinnitysten lisäksi Bellator on panostanut uusiin markkinoihin ja vanhan mantereen valloittamiseen. Bellator 209 rantautuu Israelin Tel Aviviin perjantaina.

Israelissa ei nähdä organisaation kirkkaimpia tähtiä, mutta Patrício Freiren ja Emmanuel Sanchezin höyhensarjan mestaruusmittelö lupaa kiivasta iskujenvaihtoa. Phil Davis ja Ryan Couture ovat suurelle yleisölle tuttuja nimiä ja nähdäänpä häkissä myös ”Baby Fedor”.

Patrício Freire vs Emmanuel Sanchez

Freire (27-4-0) on tehnyt komean uran Bellator-häkissä. 19 ottelua on tuonut tilille 15 voittoa ja kasan höyhensarjan mestaruusvöitä. Freire on vakuuttava sekä pystyssä että matossa, erilaisella urasuunnittelulla hänestä olisi voinut tulla suuri UFC-stara.

Sanchez (17-3-0) on profiloitunut ennen kaikkea taitavana lukkopainijana. Roufusportissa harjoitteleva amerikkalainen ei ole superlahjakkuus, mutta hän on raivannut kovalla työllä tiensä titteliotteluun.

Freiren vankka rutiini ja parempi pystypeli kallistavat vaakaa hallitsevan mestarin suuntaan. Hän voittaa tasaisen kamppailun pisteillä.

Haim Gozali vs Ryan Couture

Gozalin (8-4-0) ja Couturen (11-6-0) revanssi on erikoinen veto Bellatorin matchmakerilta. Couture pehmitti Gozalin reilu vuosi sitten Madison Square Gardenissa, miksi tällä kertaa mikään olisi toisin?

Kotiyleisönsä edessä esiintyvä 45-vuotias Gozali on raudanluja mattomies, jonka kaapista löytyy Renzo Gracien myöntämä musta vyö. Couture on kuitenkin vuosikymmenen israelilaista nuorempi ja teknisiltä taidoiltaan monipuolisempi.

Gozalin painiyritykset jäävät torsoiksi ja Couture iskee kamppailusta selvän pistevoiton.

Bellator 209
Phil Davis on Bellatorin tunnetuimpia tähtiä. Kuva: Bellator MMA.

Phil Davis vs Vadim Nemkov

Davis (19-4-0) on kevyen raskaansarjan ehdotonta eliittiä. Raamikas yhdysvaltalainen on väkevä painija, joka pystyy ratkaisemaan kamppailun edukseen myös pystyssä. Yläpotkutyrmäys Linton Vassellista alleviivasi Davisin pystytaitojen kehittymistä.

Nemkov (9-2-0) on esiintynyt lupaavasti aiemmissa Bellator-otteluissaan, mutta hän ei ole vielä kypsä Davisin tasolle. ”Mr Wonderful” neutralisoi Nemkovin vaarallisen pystypelin painillaan.

Sambo-tausta auttaa Nemkovia selviytymään, mutta voittajasta ei jää epäselvyyttä. Davis moukaroi Nemkovin matossa keskeytyskuntoon.

Seuraa häntä

Kirill Sidelnikov. ”Baby Fedoria” hehkutettiin kymmenen vuotta sitten Affliction-illan alla, mutta kamppailu Paul Buentelloa vastaan päättyi pettymykseen. Sidelnikov on hautautunut viime vuosina Venäjälle, nyt hänellä on mahdollisuus tehdä uutta tulemista. Vastassa on kokematon, mutta vaarallinen mattotaituri Adam Keresh.

MTV Finland esittää Bellator 209 -tapahtuman pääkortin ottelut jälkilähetyksenä lauantaina klo 22.00.

Teksti: Markus Lukkarinen
Kuvat: Bellator MMA

Virkailija Markus Lukkarinen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *