Pok Biil suuntaa Lion Fightiin uusin kuvioin

Thainyrkkeilijä Pok Biil on tehnyt sopimuksen Lion Fight -organisaation kanssa. Kysyimme Pokilta kuulumisia niin sopimusten, otteluiden kuin harjoittelunkin tiimoilta.

Pok Jääskeläinen

Joulun alla Suomen thainyrkkeilypiirejä ilahdutti uutinen Pok Biilin uudesta sopimuksesta yhdysvaltalaisen Lion Fight -organisaation kanssa. Lion Fight on länsimaiden johtava thainyrkkeilyorganisaatio ja aiemmin sen riveissä on suomalaisista otellut ainoastaan Daniel Forsberg.

Monien suomalaisottelijoiden uraa rasittaa riittävän kyvykkään managerin puute. Pokin osalta asia on kuitenkin kunnossa ja hän kuuluu nykyään M. Bah Managementin talliin.

– Lion Fight -organisaation sopimus syntyi kun tein sopimuksen ruotsalaisen managerin Malick Bahin kanssa. Ottelen Lion Fightissa 2021 heti kun matkustusrajoitteet ovat helpottuneet, ja Lion Fightia aletaan järjestämään huhujen mukaan myös Euroopassa. Minulla on 4 ottelun sopimus, Pok taustoittaa.

Vaikka Lion Fight -sopimus on merkittävä askel Pokin uralla, hän tiedostaa että se ei ole itsessään mikään päätepysäkki vaan tarkoituksena on myös otella ja edetä organisaatiossa huipulle asti.

– Tottakai aina tähdätään mestaruuteen – kun uutena ottelijana tullaan uuteen organisaation niin tähdätään aina mestaruuteen! Eli meinaa sitä että ensimmäisen näytökseni pitää olla sellainen, mikä jää promoottorin silmään ja mieleen, helsinkiläistaistelija painottaa.

Tavoitteessa riittää työsarkaa, kun Lion Fightin 147-paunaisten mestaruusvyötä pitää hallussaan ranskalais-italialainen Fabio Pinca, jonka saavutuksiin kuuluu mm. thainyrkkeilylegenda Saenchain voittaminen.

Pok on ollut monien kotimaisten ammattilaistapahtumien vetonaula ja kuulunut maajoukkueen vakiokalustoon. Uusi sopimus onkin herättänyt myös huolta siitä, nähdäänkö Pokin otteita enää Lion Fightin ulkopuolella lainkaan. Sopimusjärjestely on kuitenkin joustava.

– Lion Fightin sopimuksen mukaan minun täytyy olla 1 kuukausi ja 15 päivää ottelematta ennen heidän tapahtumaansa. Muuten hommat jatkuvat normaalisti, Pok rauhoittaa fanejaan.

Ottelurintaman lisäksi myös Pokin harjoittelussa on tapahtunut talven aikana muutoksia, kun hänen pitkäaikainen valmentajansa Deo Phetsangkhat perusti oman salinsa Deo’s Muay Thain Helsingin Konalaan ja myös Pokin harjoittelu siirtyi sinne. Itse perustekeminen ei ole kuitenkaan treenipaikan vaihdoksesta huolimatta muuttunut.

– Tällä hetkellä tilanne on miten on ja tehdään koronarajoitusten mukaan. Deo vetää reenejä ja me reenataan normaalisti Deon kanssa niin kuin ennenkin on reenattu. Itse lähinnä keskityn nyt treenaamiseen täysipäiväisesti tähtäimenä Lion fight -matsi, Pok kertoo tilanteestaan ja toivottaa myös muut thainyrkkeilystä kiinnostuneet tervetulleiksi uudelle salille.

– Deo’s Muay Thai on lähtenyt hyvin liikkeelle ja toivotaan että korona rajoitteet helpottuisi niin pääsee ihmiset reenailemaan normaalisti Deon kanssa. Kaikki jotka ovat halukkaita treenaamaan Suomen parhaassa opissa niin tulkaa rohkeasti Deo’s Muay Thaille!

Lion Fight thainyrkkeilyotteluita ja Pokin esityksiä organisaatiossa voi vuonna 2021 seurata UFC Fight Passin kautta.

Teksti: Antti Sariola
Kuva: Teemu Siikarla

Virkailija Antti Sariola

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …