Jenna Horto ei tyydy vähään: ”Seuraava etappi on MM-kulta”

Jenna Horto esittäytyi juhannuksena suomalaiselle vapaaotteluyleisölle tyrmäämällä tiensä Euroopan mestariksi. Virastomestarin puhuttelussa selviää, että rima on jo hilattu paljon korkeammalle.

Jenna Horto ja voittajan hymy. Kuva. IMMAF.

Kun kamppailuväki Suomessa lähti juhannuksen viettoon, Romanian Bukarestissa 25-vuotias Jenna Horto valmistautui elämänsä ensimmäisiin kansainvälisiin arvokisoihin.

Horton matka Bukarestiin onnistui täydellisesti, sillä hän palasi kotiin vapaaottelun amatöörien Euroopan mestarina. Horto voitti finaalissa vastustajansa näytöstyyliin ensimmäisen erän teknisellä tyrmäyksellä. Mestaruushuuman jälkeen Horton kesän kovin haaste on ollut virastomestari Jyrki Nurmisen kysymyspatteriston selvittäminen.

Vapaaottelu-urasi on vielä alkutaipaleella, mutta olet jo Euroopan mestari. Mitä voitto sinulle merkitsi?
”Voitto merkitsee minulle todella paljon. Harjoittelen ahkerasti ja annan kaiken aikani vapaaottelulle. Kova työ on tehty kotisalilla ja työn jälki näkyi häkissä.”

Voitit mestaruuden näyttävällä tavalla, dominoiden vastustajaasi alusta loppuun. Oletko tyytyväinen suoritukseesi?
”Olen kyllä ihan tyytyväinen, vaikka ei kauheasti kertynyt minuutteja itselleni analysoitavaksi.”

Olisiko suorituksessasi mielestäsi ollut jotain parannettavaa?
”Varmaan aina on jotain parannettavaa. Kaverin tyrmääminen kovalla takasuoralla oli itsellä mielessä, mutta pakko olla tyytyväinen myös TKO:hon. Eihän siinä ehtinyt edes hiki tulla.”

Onko seuraava tavoitteesi maailmanmestaruus marraskuussa vai mihin tähtäin nyt siirtyy?
”Jep! seuraava etappi on MM-kulta Bahrainista.”

Olet aiemmin maininnut, että aiot tulevaisuudessa ammattilaiseksi. Mitä se edellyttää
”Vaadin itseltäni lisää otteluminuutteja ja parempaa itseluottamusta. Ajattelen, että amatööriaika on ottelun harjoittelemista, oman tyylin sekä vahvuuksien etsimistä. Amatöörinä voi tehdä kaikki virheet ja hävitä vaikka kuinka monta kertaa. Ammattilaisena rekordilla on väliä, sillä isoja organisaatioita ei kiinnosta ottelija, jolla on paljon miinusta taulussa. Eikä ammattilaishäkkiin kannata nousta heikoilla hermoilla tai tekniikalla. Ammattilaisena on oltava vahva joka osa-alueella.”

Jenna Horton voitto oli tunteellinen hetki. Kuva. IMMAF.

EM-kilpailut olivat osaltasi melko lyhyet sinusta riippumattomista syistä. Mitä jäi kotiin viemisiksi?
”Paljonkin, suurimpana ilon aiheena ehkä EM-kulta. Opin paljon itsestäni reissun aikana. Nyt tiedän paremmin, miltä jännitys tuntuu kansainvälisissä kisoissa, kun turnaus kestää monta päivää. Milloin menee hermot, mikä siihen auttaa, mitä tarvitsee, että suorituksesta tulee helpompaa ja miten kroppa toimii. Kun neljä päivää elää joukkuetovereiden ilon ja pettymyksen kyyneleitä, jännittää heidän suorituksia ja koittaa keskittyä omaan suoritukseen, ei ole helppoa sekään. Kotiin viemisiksi jäi myös paljon uusia ystäviä. Meillä oli hauska reissu ja erittäin hyvä tiimihenki.”

Miten kisajärjestelyt sujuivat urheilijan kannalta? Oliko niissä onnistuttu?
”Mielestäni IMMAF oli osannut hommansa hoitaa, kaikki sujui ongelmitta ja kilpailupuitteet olivat kohdallaan.”

Ottelet hiukkassarjassa. Teetkö ennen otteluita paljon painonvetoa vai onko se sinulle luontainen painoluokka?
”Joudun vähän tiputtelemaan normaalista painostani, painan normaalisti 54–55 kiloa ja hiukkassarjan ottelupaino on 47,6 kiloa. Nyt diettasin viiteenkymppiin ja vedin kylvyssä loput ennen puntaria. Koska amatöörinä puntari ja ottelut ovat samana päivänä ja paino mitataan jokaisena ottelupäivänä, tällaisetkin kilomäärät voivat tuntua hankalalle. Katselin ylemmän sarjan tyttöjä Bukarestissa, eivätkä he niin isoja olleet. En ole vielä päättänyt missä painoluokassa lähden Bahrainiin MM-kultaa tavoittelemaan.”

Haastattelun jälkeen selvisi, että Jenna Horto aikoo ennen marraskuun MM-kisoja lähteä kilpailemaan syyskuussa Kiinan Pekingiin Asian Open mestaruuskilpailuihin.

Lue myös: Toisen Euroopan mestarin Janika Antinmaan haastattelu

Teksti: Jyrki Nurminen
Kuvat: IMMAF

Virkailija Jyrki Nurminen

Check Also

Bellator London: Kuinka suomalainen Kent Kauppinen oikein on?

Ylilyönti-podcastin videolla Bellator ottelija Kauppinen kertoo sukutaustastaan. Kuten nimestä voi päätellä, brittiläisen Bellator-ottelija Kent Kauppisen …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *