Niko Korventaus voittoisa WAKO European CUP:issa, Serbiassa.

Combat Academy of Finlandin Niko Korventaus osallistui Suomen Potkunyrkkeily maajoukkueen mukana WAKO European Cup Serbia 2022 Openiin kuluvana viikonloppuna.

Niko Korventaus
Kuva: Areta Santos

Nikon sarjassa Serbia Open 2022 K1 alle -75 kg otteli yhteensä viisi (5) ottelijaa. Nikon ensimmäinen ottelu käytiin eilen lauantaina 19.3. Serbian Marko Germekia vastaan. Ulottuva Serbialainen oli melkein päätä pidempi ja tarjosi tiukan vastuksen, varsinkin muutama kova polvi jäi varmasti hyvään muistiin. Mistään turhasta kaverista ei ollut kysymys, sillä Serbian Germekia on osallistunut WAKO:n MM-kilpailuihin sekä juniorina että aikuisena vuosina 2018 ja 2021.
Tämän ottelun voitto kuitenkin Suomen kulmaan Nikolle selvin 3-0 pistein ja samalla Sunnuntain finaalipaikka.

Serbia Open 2022 K1 -75 sunnuntain (20.3.) finaalissa Nikoa vastaan asettui Unkarin Bence Laska, jolla saavutuksina mm. WAKO 2018 MM-pronssia junioreissa.
Unkarin Laskan ottelutyylinä on kerätä pisteet nopeilla potkuilla, joilla mies voitti myös edelliset kaksi tämän turnauksen ottelua ennen finaalia. Nikon varovainen ja tarkka aloitus ei tuonut heti toivottua tulosta, sillä Nikon potkut jäivät aluksi ilman tukea lyöntien muodossa. Potkujen seuraksi tarjotut lyönnit ja kovempi painostus saivat ottelun edetessä Unkarin miehen varovaiseksi ja Nikon hyökkäävä tyyli keräsi pisteet Suomalaisen kulmaan.

WAKO European Cup Serbia Open 2022 K1 alle -75 kg sarjan voittaja pistein 3-0 Niko Korventaus from Finland.

Suomalaisen varmat otteet kehässä noteerattiin tuomariston keskuudessa vähän laajemminkin, sillä Nikolle luovutettiin myös Serbia Open 2022 parhaan ottelijan pokaali. Mistään turhasta palkinnosta ei todellakaan ole kysymys, sillä Serbia Open 2022 osallistui 214 ottelijaa 12 eri maasta. Niko on saavuttanut viimeisen puolen vuoden aikana isoja askeleita urallaan kohti maailman huippua, syksyllä tyrmäysvoitto legendaarisesta Sanny Dahlbeckista ja nyt parhaan ottelijan pokaali 214 ottelijan joukosta. Varmaa on, että tämä Suomalainen on noteerattu maailmalla taas kerran, ja voimme odottaa huikeita mahdollisuuksia myös tulevaisuudessa.

Serbia Open 2022 kaikki järjestelyt toimivat aivan loistavasti kuljetuksia, majoituksia ja kilpailuita myöten. Suomalaiset kehuivat tapahtumaa vuolaasti, sillä Suomalaiset haettiin jopa kentältä järjestäjien toimesta.

Mahtava Suoritus Nikolta ja Suomelta! Onnittelut WAKO European Cup Serbia Open 2022 voitosta ja parhaan ottelijan palkinnosta!

Suuret Kiitokset Suomen Potkunyrkkeilyliitolle, joukkueen johtajalle Petteri Maunulle ja mukana olleille valmentajille; näemme viikon kuluttua Helsingissä Potkunyrkkeilyn SM 2022 kilpailuissa.

Teksti: Ari Vargman
Kuva: Areta Santos

Virkailija Teemu Siikarla

Check Also

Niko Korventaus kohtaa thainyrkkeilyn maailmanmestarin Göteborgissa 19.11.2021

Perjantaina 19.11.2021 Combat Academy of Finlandia edustava Niko Korventaus nousee Göteborgin Bulldog Fight Night 9 …