Helenius kohtaa toistamiseen Kownackin

Ahvenanmaan jätti raskaansarjan Robert Helenius nousee vihdoin ja viimein kehään 10. lokakuuta T-Mobile areenalla Las Vegasissa kun hän kohtaa uusinnassa edellisessä ottelussa voittamansa Puolan Adam ”babyface” Kownackin.

Robert Helenius MMA

Herrojen eka kohtaaminen käytiin viime vuoden maaliskuussa Brooklynissä New Yorkissa. Silloin Helenius nousi kehään isona altavastaajana ja kukaan ei odottanut hänellä olevan muuta kuin todella ohut tytmäys-sauma voittoon. Hän kuitenkin yllätti monet ja otti upean neljänen erän keskeytys voiton.

Tuon ottelun jälkeen herrojen on pitänyt kohdata useampaan kertaa, mutta aina maailmaa mullistanut korona on sotkenut suunnitelmat. Mutta nyt herrat vihdoin pääsevät uudelleen kehään.

Ottelun asetelmat ovat selvät. Kownacki lähtee otteluun ennakkosuosikkina sillä edellistä ottelua pidettiin ”työtapaturmana”. Moni uskoo, että ottelu tulee toistamaan itsensä.

Kownacki tyyli on painostaa vastustajaa ja lyödä paljon, jota hän tuskin lähtee muuttamaan. Tosin tällä kertaa ei ole uudelleen vara juosta Pohjolan Painajaisen nyrkkiin.

Todennäköisintä on ottelu ottelu alkaa tunnustellen ja erä erältä Puolalainen rupee kiristämään tahtia ja lyömään enemmän toivoen, että Helenius väsyy. Helenius tosin on sanonut olevansa elämänsä parhaassa kunnossa joten sehän nähdään nyt.

Oma uskomukseni on, että mitä pidemmälle ottelu menee, niin sen enemmän se kääntyy Puolalaisen eduksi. Uskon silti, että edellinen ottelu on jättänyt Kownackin kilpeen naarmun ja Helenius tietää mikä häntä vastaan toimii. Uskon että Helenius osoittaa, ettei edellinen kerta ollut sattumaa ja tyrmää Kownackin uudelleen erissä 6-8.

Teksti: Henri Lappalainen
Kuva: Sami Lommi/Photolies

Virkailija Henri Lappalainen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …