Jussi Santalahti palaa pitkältä tauolta suoraan tittelitaistoon: ”Meille matsi on yksi ottelu muiden joukossa”

Jussi Santalahti

Turun Jussi Santalahti ottelee thainyrkkeilyn ammattilaisten MM-tittelistä Saksassa huhtikuun lopulla.

Turku Thaiboxing Clubin thainyrkkeilijä Jussi Santalahti iskee 24. huhtikuuta Saksassa pidettävässä Day of Destruction 15 -tapahtumassa WKN-liiton MM-tittelistä. Ottelu käydään alle 92,5 kilon super cruiserweight -sarjassa ja vastaan asettuu Länsi-Afrikan Togossa syntynyt, mutta nyttemmin saksalaistunut Gerardo ”The Blade” Atti. Ottelun kestoksi on kaavailtu viisi kolmen minuutin erää täysillä thainyrkkeilysäännöillä.

Vasta 23-vuotias Atti on otellut tiuhaan ja hän voitti viime joulukuussa pienen IMC-liiton mestaruuden. Nousukiidossa oleva togolais-saksalainen hakee nyt huomattavasti arvostetumman WKN:n avointa MM-titteliä itselleen. Santalahdella on puolestaan alla parin vuoden ottelutauko, mutta turkulaisen viimeisin kamppailu Dubaissa keväällä 2019 päättyi hienoon voittoon Kanadan Mark McKinnonista.

Ottelu vieraskehässä ei ole koskaan helppo tilanne ja tapahtuman järjestäjän toiveissa on tietysti kotikehän sankarin voitto. Santalahden valmentaja Harri Nieminen näkee kuitenkin suojatillaan mahdollisuuden hiljentää saksalaisyleisö.

– Atti on monipuolinen, nuori, rento ja liukas ottelija. Sarjansa ainakin Euroopan ehdottomia kärkinimiä. Jussi ottelee omalla tyylillään ja prässää kovaa. Siihen on moni teknisesti nätimpi ottelija kaatunut. Atti on hankala mutta toisaalta Jussilla on kokemus puolellaan. Ottelu käydään vastustajan kotimaassa ja promoottori on myös Attin valmentaja. Tiukka pistevoitto ei riitä vyön saamiseen, Nieminen luettelee realiteetteja.

Koronaepidemia on hidastanut lähes kaikkien kamppailu-urheilijoiden uraa ja Santalahdella oli jo ennen sitä vuoden ottelutauko alla. Vaikka otteluita ei ole ollut, turkulainen on silti treenannut jatkuvasti.

– Meille matsi on yksi ottelu muiden joukossa eikä olla hötkyilty tähän otteluun ylimääräisiä uusia kikkailuja. Rutiinilla ollaan treenattu koko koronavuosi ja lähiviikot vähän intensiivisemmin. Saa nähdä miten pitkä ottelutauko vaikuttaa Jussiin mutta noin yleisesti hänen mentaalipuoli on ollut vahva. Viiden erän ottelu on Jussin vahvuus mutta nähtäväksi jää onko se sähäkän Cocon vahvuus, valmentaja Nieminen summaa.

Jäämme seuraamaan onnistuuko ”Hullu-Jussi” toistamaan Amin Asikaisen tempun ja tuomaan tittelivyön Saksasta Suomeen.

Kuva: Jani Mesikämmen
Teksti: Antti Sariola

Virkailija Antti Sariola

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …