FinnMMA Top 5 numerot 2020

Joo, tiedetään tiedetään, Covid-19 pilasi kaiken, mutta kyllä vuodesta onneksi silti numeroita löytyy, kun oikein tarkastelee.

Sija V: 25

Vuoden 2020 aikana käytiin 25 ammattilaisvapaaottelu koitosta joissa vähintään toisena osapuolena oli suomalainen. Voittoja kertyi näistä 13, samoin tappioita. Yksi ottelu päättyi ilman tulosta, kun Cage 50-tapahtumassa Janne Elonen-Kulmala potkaisi tahattomasti, mutta sääntöjen vastaisesti, vielä maassa olevaa vastustajaansa päähän. Kaksi ottelua käytiin suomalaisten kesken. 14 ottelua käytiin ulkomailla, joista saldona oli viisi voittoa ja yhdeksän tappiota. Voitoista kolme tuli lopetuksilla, yksi tyrmäyksellä tai teknisillä tyrmäyksellä ja yksi tuomariäänillä. Tappioista vastaavat luvut ovat kaksi, neljä ja kolme. Kotimaassa voittoja kertyi kahdeksan ja tappioita neljä. Voitoista lopetuksilla tuli kaksi, tyrmäyksillä tai teknisillä tyrmäyksillä yksi ja tuomariäänillä viisi. Vastaavat luvut tappioissa olivat yksi, kaksi ja yksi

Sija IV: 9

Yhdeksän on valtioiden määrä missä nähtiin suomalaisia vapaaottelijoita kehässä vuonna 2020. Suomen lisäksi ammattilaisottelijoita nähtiin Arabiemiraateissa, Puolassa, Ruotsissa, Singaporessa, Tsekeissä, ja Venäjällä. Lisäksi urheat amatöörimme ottelivat Virossa, Vabaring tapahtumissa ja Australiassa IMMAF Oceanian Openissa. Oceanian Openeissa Jenna Horto ja Jenni Kivioja tekivät historiaa olemalla ensimmäiset suomalaiset jotka kisasivat Euroopan ulkopuolella IMMAF:in maanosakilpailuissa. Ammattilaisten puolella eniten ottelumahdollisuuksia suomalaisille tarjosivat Puola ja hieman yllättäen Arabiemiraatit, joissa molemmissa suomalaiset saavuttivat kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

Sija III: 16

Kuten aikaisemmin mainittiin oteltiin vuoden 2020 aikana 25 ammattilaisottelua joissa oli mukana suomalainen. Jerry Kvarnström otteli 16 prosentissa näistä, eli yhteensä 4 kertaa. Voittoja ei ehkä kertynyt, mutta neljä ottelua vuonna jolloin moni ei saanut oteltua kertaakaan on jo omanlaisensa saavutus. Muita enemmän kuin kerran 2020 otelleita olivat Janne-Elonen Kulmalla (yksi voitto, yksi no contest) ja ainokainen UFC-tähtemme Makwan Amirkhani (yksi voitto, yksi tappio). Ottelijoita oli yhteensä 21.

Sija II: 0

Suomessa ei nähty vuonna 2020 yhtään ammattilaisdebyyttiä tai yhtään uutta tapahtuman järjestäjää. Koronan vuoksi tämä on toki ymmärrettävää, mutta toivotaan että vuodesta 2021 tulee näiden suhteen suurinumeroisempi.

Sija I:  1

Yksi on numero mikä kertoo suomessa 2020 toimineiden ammattilasipromootioiden määrän. Alku vuodesta kotimainen vapaaotteluvuosi näytti vielä kohtalaisen hyvältä. Helmikuussa Cage kerkesi pitämään yhden tapahtuman ja ainakin Loimaa Fight Night oli jo ilmoittanut järjestävänsä tapahtuman keväällä. No lumi suli ja covid tuli. Suomi meni muun maailman mukana kiinni. Kaikkea ei vielä peruttu, mutta siirrettiin syksymmäksi. Kesää kohden tilanne näytti jo paremmalta, mutta syksyn tulen tilanne paheni. Loimaa Fight Night siirsi suosiolla tapahtumansa vuoteen 2021 ja lokakuulle siirtynyt perinteikäs Carelia Fightkin jouduttiin peruuttamaan viime metreillä. Yksi kuitenkin onnistui, Cage järjesti tapahtuman myös syksyllä. Olkoonkin että lokakuun Cage 51 suurin osa otteluista oli amatööriottelijoita, oli Cage silti ainoa taho joka korona-aikana ja ylipäätään koko vuotena järjesti suomessa ammattilaisotteluita.

Teksti: Matti Hirvonen
Kuva: Teemu Siikarla

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …