Tallinnan KOK-lauantai oli suomalaisille tappiollinen

Lauantaina Tallinnassa oteltu King of Kings 85 -potkunyrkkeilyilta kääntyi suomalaisille tappiolliseksi.

Niko Korventaus kävi neljän miehen turnauksessa illan viihdyttävimmän ottelun Viron Sergei Makejevia vastaan. Korventaus hallitsi ottelun alkupuolta erityisesti kovilla polvillaan.Hyväkuntoinen Makejev selvitti kuitenkin alun vaikeudet ja pääsi kamppailuun loppua kohti hyvin mukaan.

Aivan kolmannen erän lopussa Makejev iski Korventauksen hieman tulkinnanvaraisesti luvunlaskuun ja kolmen erän jälkeen pisteet olivat tasan. Seuranneen lisäerän paremmin jaksanut virolainen vei kiistatta niminsä.

Makejev oli kuitenkin taiston tuoksinassa loukannut itsensä niin, ettei voinut enää otella finaalissa ja Korventaus sai uuden yrityksen Viron Ott Remmeriä vastaan. Remmer puolestaan tuli finaaliin lähes tuoreena hoideltuaan Liettuan Arnas Valiukaitisin vaivatta yhdessä erässä kovilla alapotkuillaan.

Semifinaalin raastava taistelu oli vaatinut veronsa myös Korventaukselta ja virolaisen ensimmäiset alapotkut vaikuttivat jo selkeästi. Korventaus yritti vielä selvitä vaihtamalla kylkeä, mutta jalan petettyä alta kulma heitti pyyhkeen enempien vahinkojen välttämiseksi.

Miina Sirkeoja kohtasi tapahtuman esikortilla Viron Sigrid Kapasen. Vauhdikkaassa ottelussa molemmilla oli hetkensä ja tilanteet aaltoilivat eteenpäin puskeneen ottelijan heiluttaessa aina tahtipuikkoa. Virolainen sai kuitenkin joka erässä iskettyä raskaimmat osumat lähinnä lyönneillään ja ottelu päättyikin kotikulman eduksi kaikin tuomariäänin.

Teksti: Antti Sariola
Kuva: King of Kings

Virkailija Antti Sariola

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …