UFC 249 – melkein huippukortti koronan keskelle

UFC 249 piti olla maaginen ilta. Sitten tuli pandemia, joka pilasi Dana-sedän suunnitelmat.

Myös UFC 249 -illassa kamppaillaan mestaruusvyöstä. Kuva: Jani Mesikämmen.

UFC 249 -ottelukortti oli alkuperäiseltä suunnitelmaltaan kunnianhimoinen, mutta samalla paradoksaalinen, sillä kuten kaikki tietävät on Khabib Nurmagomedovin ja Tony Fergusonin välinen taisto kohtalon kiroama. Illan toinen päätähti, Dagestanin kotka, sai väistyä ja tilalle astui Justin Gaethje. Lisäksi päivämäärää rukattiin huhtikuulta toukokuulle, mutta nyt artikkelia kirjoittaessa ottelijoita on jo rassattu useaan kertaan pumpulipuikoilla nenän kautta nieluun. On siis otteluviikon aika.

Ferguson vs. Gaethje

Tony Ferguson (25-3-0) ei ole hävinnyt yli kahdeksaan vuoteen ja on kahdentoista UFC-ottelun voittoputkessa. ”El Cucuyn” pelikirja on täynnä kepposia ja hän on tunnettu hyvin monipuolisesta lopetusarsenaalistaan. Gaethje puolestaan on voittanut Michael Johnsonin, jolle Ferguson on kärsinyt edellisen tappionsa vuonna 2012. Gaethjen kokemus absoluuttiselta huipulta ei ole verrattavissa Fergusoniin ainakaan vielä, joskin hän on varsinkin ottelun alkupuolella hyvin vaarallinen vastustaja, joka ei taka-askeliin ryhdy. Merkittävin etu tässä ottelussa tulee Fergusonin kuuden tuuman ulottuvuusedusta, jota hän osannee hyödyntää eteen päin marssivaa Gaethjea vastaan.

Arvio: Uskon Fergusonin voittoon myöhemmissä erissä Gaethjen koneen alkaessa tasoittumaan tavallisten kuolevaisten tasolle.

Dominick Cruz vs. Henry Cejudo

Vaikka Cruz onkin tunnettu todella kovasta teknisestä osaamisestaan ja hyvästä kisapäästään, niin yli kolmen vuoden mittaiseksi venynyt kilpailutauko häkistä on liikaa, kun vastaan asettuu yhden kaikkien aikojen parhaimmista (Demetrious Johnson) voittanut Henry Cejudo. Cejudo on varmuudella parhaimmassa iskussa urallaan juuri nyt, kun taas Cruz on pitkän tauon jäljiltä arvoitus ja 35 ikävuoden väistämättä mukanaan tuoma räjähtävän nopeuden väheneminen tuskin hänen suoritustaan ainakaan parantaa.

Arvio: Ennakko-odotuksista poiketen ottelu ei tule olemaan äärimmäisen tasainen, vaan viimeistään ottelun loppua kohden Cejudo osoittaa ylivertaisuutensa ja hänen myötähäpeää aiheuttava sosiaalisen median shownsa saa jatkoa häkin ulkopuolelle siirryttäessä.

Greg Hardy vs. Yorgan De Castro

Median ja ilkeämielisten fanien ajojahtia astmapiippu kourassaan pakeneva Hardy on kaikkea muuta kuin sympaattinen hahmo. Hardy lähtee otteluun ennakkosuosikkina atleettisten ominaisuuksien ja kehityskäyränsä johdosta, mutta rehellisesti sanottuna kotikatsomoissa tuskin on kovin montaa sielua, jotka toivoisivat muuta kuin Yorgan De Castron tyrmäävän kotiväkivallan saralla kunnostautuneen Hardyn kylmäksi. Molemmilla ottelijoilla on valtava tyrmäysvoima ja ainakin toistaiseksi Castron (6-0-0) rekordi on hieman Hardya (5-2-0) parempi. Hardyn viime tappio tosin tuli taitavaa, joskin siinä ottelussa hieman vaisua tai varovaista Alexander Volkovia vastaan.

Arvio: Hardy voittaa, valitettavasti.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Jani Mesikämmen

Virkailija Jyrki Nurminen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …