Ennakko: Deontay Wilder vs. Tyson Fury 2

Nähdäänkö kuumassa uusintaottelussa ensimmäisen kohtaamisen toisinto vai onko jompi kumpi raskaansarjan huipuista keksinyt uusia temppuja tittelitaistoon?

Viikonlopun kuumin kamppailukoitos sijoittuu ammattinyrkkeilyn maailmaan. Las Vegasissa varhain sunnuntaiaamuna käytävä ottelu jenkki Deontay Wilderin ja britti Tyson Furyn välillä on parivaljakon toinen keskinäinen kohtaaminen.

Ensimmäinen jännitysnäytelmä käytiin joulukuusa 2918. Tällöin WBC-liiton maailmanmestaruusvyö jäi Wilderin vyötärölle ratkaisemattoman pistetuomion johdosta. Fury hallitsi monien mielestä ottelun kulkua, vaikka kävi kahdesti kuuntelemassa lukua kanveesilla. Spekulaatiot uusinnasta alkoivat heti. Molemmat ovat kuitenkin tahoillaan otelleet kaksi lämmittelymatsia, tietenkin voitokkaasti.

Panoksena ei ole ainoastaan Wilderin WBC-liiton vyö, vaan ottelun voittaja todennäköisesti lunastaa oikeuden kohdata kolmen muun valtaliiton (WBA, IBF, WBO) mestariksi palanneen Anthony Joshuan. Kiistaton raskaansarjan mestari on nyrkkeilykansan märkä päiväuni.

Uusintaotteluun oman jännityksensä antaa Furyn valmennustiimin vaihdos vain muutamaa kuukautta aiemmin. Furyn kolmen vuoden harharetken päihteisiin ja mielenterveysongelmiin päättänyt ex-valmentaja Ben Davisona nosti brittijätin takaisin nyrkkeilyn parrasvaloihin. Davison kuitenkin vaihdettiin jenkkivalmentaja ”Sugarhill” Stewardiin, jonka tehtävänä on ollut tuoda aggressiivisuus ja lyöntivoima tasolle, jolla Fury pystyisi päättämään ottelun Wilderia vastaan ennen täyttä aikaa.

Ensimmäisessä ottelussa Wilder ei tahtonut ylettää ja osua pitkänhuiskeaan Furyyn, joka tanssi pois iskujen alta napsien itse osumia pitkillä suorillaan. Nyt Wilderin leirissä on varmuudella mietitty, miten etäisyys saataisiin kivinyrkkiselle Wilderille sopivaksi.

Wilder osui viimeksi kunnolla vain kahdesti ja molemmista oli seurauksena luvunlasku Furylle, joten todistetusti kippiä lyönneissä riittää. Osumia kuitenkin pitäisi saada annettua useammin, jotta Wilder saisi nukutettua Furyn ennen täyttä aikaa.

Fury puolestaan ei aio haastattelujen perusteella tyytyä liikkumaan ja keräämään tarvittavat osumat vältellen Wilderin pommeja, vaan uhkaa tyrmätä Wilderin jo toisessa erässä. Furyä ei varsinaisesti pidetä tyrmääjänä, mutta onko Stewardin valmennustiimi tuonut jotain merkittävää muutosta tähän asiaan?

Riski on selvä: jos Fury lähtee rohkeasti lyömään ristiin Wilderia vastaan, ottelu voi olla ohi hetkessä. Wilderin lyöntivoimasta puhuu karua kieltä 41 tyrmäystä 42 voitosta.

Ottelun lähestyessä vedonlyöntimarkkina on hienokseltaan kääntynyt Wilderin suuntaan. Pohjois-Amerikassa yleisö uskoo Alabaman miehen tyrmäävän Tyson Furyn, jonka kannattajat liputtavat oman miehen pistevoiton puolesta. Isot miehet, isot egot ja isot panokset lupaavat hyvää jännitysnäytelmää nyrkkeilyn ystäville.

Suomessa ottelun näyttää Viaplay PPV-formaatilla ja esiottelut alkaa klo 04.00 sunnuntaiaamuna ja pääottelun arvioitu aloitus aamukuuden ja seitsemän välillä. Tuore Ylilyönti-podcast puntaroi ottelun ennakkoasetelmia perusteellisesti, kuuntele podcast kokonaisuudessaan alta.

Teksti: Jaakko Dahlbacka

Virkailija Jaakko Dahlbacka

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …