Robert Helenius odotetusti kehään Brooklynissä

Robert Helenius MMA
Robert Helenius nousee jälleen kehään Yhdysvalloissa. Kuva: Sami Lommi/Photolies.

Ammattinyrkkeilijä Robert Helenius kohtaa Adam Kownackin 7. maaliskuuta Brooklynissa New Yorkissa. Ottelu oli huhuasteella pari viikkoa, kunnes tv-jätti FOX lopulta hyväksyi otteluparin pääotteluksi lähetykseensä.

Heleniuksella ja Kownackilla on ottelulistoillaan yksi yhteinen vastustaja – Gerald Washington, joka toissa ottelussa tyrmäsi hyvin ottelun alun otelleen Heleniuksen. Kownacki puolestaan voitti Washingtonin tyrmäyksellä.

Kownacki haaveilee kohtaavansa Fury-Wilder -kaksikon voittajan, mutta ennen sitä pitäisi kaataa Helenius. Ahvenanmaalla harjoitteleva Helenius lupailee kunnon olevan kova ja harjoittelu on ollut määrätietoista. Viimeksi näin hyvässä kondiksessa Helenius oli omasta mielestään ennen Erkan Teperin kukistamista.

Pidemmän ja ulottuvamman Heleniuksen pitää jaksaa iskeä suoria ja pitää Kownacki etäällä koko ottelun, jotta voitto heltiäsi. Kuntopuoli on ajoittain tuottanut haasteita Heleniukselle ja nyt väsymiseen ei ole varaa tai Kownacki korjaa voiton.

Voitto tästä ottelusta mahdollistaisi Heleniukselle vielä pääsyn isoihin kansainvälisiin otteluihin, tappio taas tarkoittaisi paluuta pienempiin ympyröihin.

Teksti: Jaakko Dahlbacka
Kuva: Sami Lommi/Photolies

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …