Hollantiin kotiutunut Hanna Raatesalmi nappasi voiton

Hanna Raatesalmi ahkeroi ammattilaisvoiton Hollannissa. Kuva: David Meulenbeld

Vantaalaislähtöinen, nykyään Amsterdamissa Mejiro Gymillä harjoitteleva Hanna Raatesalmi kukisti pistein Hollannin Sien Tomassenin sunnuntaina The Smash -potkunyrkkeilytapahtumassa. Amsterdamin pohjoispuolella sijaitsevassa Heerhugowardin kaupungissa käydyn kolmieräisen ottelun painorajaksi oli sovittu alle 53 kiloa.

Vastustajaansa teknisempi ja ulottuvampi Raatesalmi otti aloitteet alusta lähtien ja hallitsi tilanteita läpi koko ottelun. Kolmannessa erässä hän käytti vielä Tomassenia lattiassa kovalla kiertolyönnillä, mistä ei kuitenkaan jostain syystä laskettu lukua. Aivan ottelun lopussa Raatesalmen kulma aukesi päiden osuttua yhteen, mutta ottelun annettiin lääkärin konsultoinnin jälkeen jatkua jäljellä olevat sekunnit ja suomalainen julistettiin voittajaksi kaikin tuomariäänin.

”Se tyttö aloitti kovaa ja huomasin, että lyönnit kyllä tuntuu, mutta se rauhottui aika hyvin, kun sain kovia tekniikoita uppoamaan. Pääsin toteuttamaan omia vahvuuksia ja ekan erän jälkeen en ollut paljon edes hengästynyt. Lopussa jännitti, että vieläkö keskeytetään vikoilla sekunneilla, kun mun kulma aukesi. Onneksi oli vaan pieni vekki ja lääkärikin tajusi, että oli enää muutamia sekunteja jäljellä niin sai jatkaa loppuun. Olipa kiva taas voittaa”, Raatesalmi kommentoi ottelua.

Suomen maajoukkueessa amatöörien MM-pronssia vuonna 2017 voittaneen Raatesalmen ura Hollannin ammattilaiskehissä käsittää nyt kolme voittoa ja yhden tappion. Jatkoa ammattilaisuralle on luvassa vuonna 2020.

Teksti: Antti Sariola
Kuva: David Meulenbeld

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …