Aleksi Mäntykivi väsähti rajussa puolustustaistelussa

Cage 46 Mäntykivi
Aleksi Mäntykivi joutui taipumaan Cardiffissa. Kuva: Jarno Nurminen.

Loop Martial Artsin Aleksi Mäntykivi joutui pettymään lauantai-illan Cage Warriors 108 -tapahtuman pääottelussa. Kovin odotuksin Cardiffiin matkannut helsinkiläisottelija asettui paikallisen tähden Mason Jonesin haastajaksi ennakkoluulottomasti, mutta tappioton walesiläinen osoittautui odotettuakin kovemmaksi vastukseksi.

Mäntykivi pystyi iskupelillään osumaan hyvin ottelun avauserässä, mutta aggressiivinen Jones saneli silti tahtia jatkuvalla painostuksellaan. Melko tasaisen ensimmäisen erän jälkeen Jones esitteli myös painiosaamistaan ja hallitsi toista erää selvästi matossa uhaten Mäntykiveä jatkuvilla lopetusyrityksillä. Sama toistui päätöserässä, kun Jones sai suomalaisen kaadettua heti erän alkupuolella ja hallitsi kamppailua loppuun saakka.

Jones haki väkevästi lopetuksia useaan otteeseen, mutta Mäntykivi osoitti taisteluhalunsa selviytymällä viimeiseen kongiin asti useista pahoista paikoista huolimatta. Täyden ajan jälkeen Jones kuittasi kuitenkin pistevoiton nimiinsä selvin luvuin (30-25×2, 30-26).

”Ekan painitilanteen jälkeen tehot katosivat ja sitten kaikki alkoi valua väärään suuntaan. Normioloissa Aleksin kondis ei lopu, mutta väsymys johti huonoihin siirtoihin eikä paukkuja riittänyt tilanteen korjaamiseen. Asiat mitä hän osaa jäivät tekemättä ja painissa mentiin melkein ongelmasta toiseen. Viimeiseen erään lähdettiin tietäen, että pitää lyödä kesken mutta ruuti oli märkää”, analysoi pettyneen Mäntykiven valmentaja Jaakka Dahlbacka.

”Vastustajan paini ja tempo oli tänään liikaa. Ei olisi pitänyt olla, mutta oli silti. Tankkaus, painonveto, lämmittely, fiilis ja kaikki meni ihan nappiin, eikä sieltäkään saa haettua syytä”, Dahlbacka pohti taiston tauottua.

Aleksi Mäntykivi on nyt hävinnyt molemmat ottelunsa Cage Warriorsin riveissä.

Teksti: Jani Mesikämmen
Kuva: Jarno Nurminen

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …