Carelia Fight XV – huisketta ja puisketta itärajalla

Lauantaina oteltava Carelia Fight XV juhlistaa traktorikortti-ikään kasvanutta promootiota marssittamalla suomalaisten vieraiksi Imatran Saimaa-areenalle tukun aina hurjia idänmiehiä.

Jani Salmi M–1
Jani Salmi palaa kotimaan kehään. Kuva: Teemu Siikarla.

Illan ensimäisessä ammattilaisottelussa kohtaavat kaksi viime vuosien Carelia Fight -illoista tuttua ottelijaa. Kahdesti Imatran kehissä nähty Jani Hägg (2-3-0) kohtaa kertaalleen Careliassa nähdyn venäläisen Denis Ignatievin (2-3-1). Häggin ottelutyyli on tutusti ollut prässäävää painia, mutta venäläinen todisti Hannan Housmandia vastaan käydyssä ottelussa, että hän ei ole luovuttajatyyppiä ja Häggin onkin syytä varoa Ignatievin väkivaltaista pystyottelua.

Niko Skönback (1-1-0) puolestaan kohtaa niin ikään venäläisen Juri Bendikin (2-2-0). Promootion tiedotteessa Skönback kertoo tietävänsä vastustajastaan vain nimen ja siksi aikoo keskittyä olennaiseen, eli olemaan taluttajan roolissa. Heppoisella asenteella ei suomalainen silti otteluun voi lähteä, sillä venäläisen combat sambo -tausta voi tarkoittaa ammattilaislistan lukemia huomattavasti kokeneempaa ottelijaa. Toisaalta vasta pari ottelua ammattilaisena käynyt Skönback on itsekin hankkinut vahvahkon rutiinin amatöörikehistä.

Illan ainoalla todellisella kotikehän ottelijalla, Imatran omalla Aleksi Savolaisella (6-5-0, 1 nc) on ollut viime aikoina hieman töyssyjä tiellä. Kahdesta edeltävästä ottelusta on saldona kaksi kirvelevää tappiota ja sitä edeltänyt voitto mitätöitiin jälkeenpäin tuomarivirheen takia. Helppoa vastusta ei silti ole lähdetty hakemaan, vaan vastaan asettuu itänaapurin Aman Abdraymov (5-3-1). Venäläisen lista näyttää samankaltaiselta kuin Savolaisen, mutta venäläiset ottelijat ovat usein melkoisia arpakuutioita ja sinisen kulman ottelijalta voi odottaa käytänössä mitä vain.

Maiju Suotaman jättäydyttyä pois tämän vuoden iltamasta promootio kaipasi kortilleen hipauksen tähtipölyä muualta. Apuun riensi edelliset ottelunsa Venäjän M-1 Global -promootiossa otellut Jani Salmi (11-4-0). Helsinkiläistä vastaan Carelia Fight XV -pääottelussa asettuu Kirgisian Zhyldyzbek Uraimov (5-0-0). Salmella on kaksikosta selkeä kokemusetu, mutta kolme viidestä ottelustaan ensimmäisen erän lopetuksella voittanut Uraimov ei varmasti lähde ehdoin tahdoin tahraamaan ottelulistaansa, vaan hakea uransa kovinta päänahkaa. Salmi saattaa olla ennakkosuosikki, mutta tarkkana on syytä olla.

Myös Mikko Ahmalan on tarkoitus otella Carelia Fightissä, mutta Kamppailuviraston saamien tuetojen mukaan hänelle etsitään uutta vastustajaa jo toisen vastuksen vetäydyttyä ottelusta. Ahmalan mietteitä otteluun valmistautumisesta voit lukea täältä.

Teksti:Matti Hirvonen
Kuva: Teemu Siikarla

Virkailija Matti Hirvonen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …