Vasiliy Lomachenko on pysäyttämätön voima

Vasiliy Lomachenko on tällä hetkellä täysin ylivoimainen kehätaituri.

Vasiliy Lomachenko
Vasiliy Lomachenko vs Luke Campbell oli ennalta odotetun kovatasoinen ottelu. Kuva: Matchroom Boxing

Eilen oteltiin ottelu, jossa Vasiliy Lomachenko (13-1) ja Luke Campbell (20-2) ottivat mittaa toisistaan huippujen kohtaamisessa. Panoksena ottelussa oli WBA-, WBC-, ja WBO-organisaatioiden MM-titteli.

 

Lomachenko on kiistatta tämän hetken ylivoimaisin nyrkkeilijä. Kahden olympiakullan ukrainalainen kohtasi Lontoo o2-areenalla yksinkertaisen olympiakultamitalistin Luke Campbellin. Kahden vasenkätisen nyrkkeilijän ottelun alku oli haastaja Campbellille hyvä kun Lomachenko keskittyi lähinnä etäisyyden ja rytmin hakemiseen. Ottelun edetessä Lomachenko kiihdytti tahtia ja Campbell alkoi tippumaan kyydistä. Viidennen erän lopussa ukrainalaisien osumat saivat kotikehän ottelijan haukkomaan happea ja vain erän päättyminen pelasti britin. Seitsemännessä erässä Campbell pääsi hetkellisesti yllättämään omalla vastaiskulla Lomachenkon, mutta pian mestari käänsi tilanteen ja eräkellon soidessa Campbell oli jälleen pulassa.  

 

Lomachenkon mielikuvituksellinen liike ja nyrkkeilyakrobatia sekä kirurgisen tarkat iskut oli lopulta liikaa Campbelille ja pistetuomareilla oli lopulta helppo tehtävä palkita Lomachenko yksimielisesti pistevoitolla.

 

Illan toisessa pääottelussa venäjän raskaansarjan mörssäri Alexander Povetkin (34-2) palasi Anthony Joshualle kärsityn tyrmäys tappion jälkeen kehään ja kohtasi Tyson Furyn serkun pitkänhuiskean Hughie Furyn (23-2). 12 tasaisen erän jälkeen kaikkien arvostelutuomarien pistekortit kertoivat voiton kuuluvan 117-111 numeroin Alexander Povetkinille.

Teksti: Jaakko Dahlbacka

Kuva: Matchroom Boxing

Virkailija Jyrki Nurminen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …