Noora Al-Saffu iski Euroopan mestariksi

Suomen Noora Al-Saffu, 18, on voittanut potkunyrkkeilyn A-nuorten Euroopan mestaruuden.

Noora Al-Saffu
Noora Al-Saffu palaa Suomeen Euroopan mestarina. Kuva: Sandra Roos.

Sarjassa K1 alle 52 kiloa otteleva Noora Al-Saffu varmisti Euroopan mestaruuden lauantaina kaatamalla finaaliottelussa Venäjän Alina Giiasovan kaikin tuomariäänin. Kaikkiaan mestaruuteen vaadittiin kolme voittoa ja matkalla finaaliin Al-Saffu kukisti myös Venäjän toisen edustajan Arina Rudovan sekä aggressiivisen israelilaisen Shir Cohenin, molemmat tuomariäänin 3–0. Mestaruuden lisäksi Al-Saffu palkittiin kisojen parhaana naiskehäottelijana.

Helsinkiläistä GB Gymiä edustava Al-Saffu on aiemmin urallaan voittanut muun muassa B-nuorten Euroopan mestaruuden, A-nuorten MM-pronssia sekä aikuisten Suomen mestaruuden. Potkunyrkkeilyn nuorten EM-kilpailut käytiin tällä viikolla Unkarin Györissa ja niihin osallistui yhteensä lähes 1600 urheilijaa 39 eri Euroopan maasta.

Teksti: Antti Sariola
Kuva: Sandra Roos

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …