Cage 48 – Tuukka Repo: ”Antaa tulla vaan!”

Cage 48 -illan painavimmat iskut tarjoilee luultavasti Tuukka Repo, 23,  joka ei vastustajansa jalkalukkopelotetta hätkähdä.

Cage 48 promo Repo
Tuukka Repo aikoo Cage 48 -illassa tarjota unilääkettä ranskalaiselle oraaliliuoksena. Kuva: Jarno Nurminen

Tuukka Repo (6-1-0) on eittämättä yksi viihdyttävimmistä suomalaisottelijoista, jota Cagessa on hetkeen nähty. Ensi viikon lauantaina Järvenpään nukkumatti yrittää vispata unihiekat nyrkillään ranskalaisen Karim Rabein (5-0-0) silmiin alle viidessä minuutissa. Revon lisäksi iltaa tähdittävät monille tutut kasvot – Edward Walls (8-3-0) ja Suvi Salmimies (10-6-1), sekä M-1 Globalista lainalla oleva Mikael Silander (18-7-0).

Repo otteli edellisen kerran huhtikuussa, jolloin hän palasi noin puolentoista vuoden tauolta voitokkaasti. Vastaansa hän saa voittamattoman ranskalaisen, joka on Repoa kymmenen vuotta vanhempi ja täynnä luottoa omiin painikykyihinsä. Cagen tiedotteessa Rabei kertoo aikovansa lopettaa suomalaisottelijan matossa luovutusotteella.

Ottelet Cage 48 -illassa Karim Rabeita vastaan. Ranskalainen on parhaimmillaan matossa oteltaessa, mutta samalla hänen otteluvideonsa paljastavat heikkouksia ainakin potkujen puolustamisen ja pystyottelun saralla. Millaista vastustajaa odotat?

”Odotan mattomiestä. Puutteita meillä on kaikilla, ei esimerkiksi Demian Maian pystyottelu mitään hyvää ole, mutta hyvin on näyttänyt pärjäävän. Matsin kumpikin yrittää pitää omilla vahvuuksillaan ja voittaja on yleensä se, kuka ottelun saa siellä pysymään.”

Ranskalainen on toistaiseksi voittamaton ammattilaisurallaan, mutta hän on kohdannut melko kokemattomia vastustajia sinuun verrattuna. Miten kokemus mielestäsi häkissä vaikuttaa?

”Kyllä kokemus merkitsee, mutta joillekin vähemmän ja toisille enemmän. Ranskalaisen vastustajien laatu ei mitään parasta ole ollut, mutta se ei tarkota että ranskalainen olisi huono – onhan hän ne kaikki kuristanut ennen täyttä aikaa.”

Rabei tykkää hyökätä jalkalukoilla tilaisuuden tullen. Jalkalukot ovat vaarallinen tekniikka vapaaottelussa, sillä ne avaavat tilaisuuden kaltaisellesi hyvälyöntiselle ottelijalle lopettaa ottelu. Oletko otteluun valmistautuessasi ottanut ranskalaiselle mieleiset tekniikat huomioon, vai vaikuttaako vastustaja ylipäänsä valmistautumiseesi lainkaan?

”On näitä heel hookkeja nähty ja tehty vuosia. Antaa tulla vaan kaikki mitä pankista löytyy. Tässä vaiheessa uraa kun vastustajat voivat muuttua monesti ennen h-hetkeä ja vastustajan ottelutyylikin saattaa muuttua rajusti viime ottelun jälkeen, en ole kokenut vastustajien teknis-taktisten asioiden skouttaamista kovin tärkeäksi.”

Edellisessä Cagessa ottelit D’Ambrosioita vastaan täyteen aikaan. Mitä oppia ammensit tuosta ottelusta tuleviin koitoksiin?

”Sellaista oppia sain että joka osa-aluetta pitää parantaa vielä rutkasti. Onneksi on loppuelämä aikaa kehittyä.”

Edellinen ottelusi oteltiin välisarjassa 77,1kg. Koetko painoluokan hyväksi sinulle?

”Alemmas ei juuri nyt pääse, niin se on hyvä siinä. Vastustajat ovat millaisia ovat.”

Millainen painonveto on vielä edessä, nyt kun otteluun on jäljellä noin kaksi viikkoa?

”Paskaahan se tulee olemaan, mutta viimeksi oli aika kivuton ja suunnilleen samoissa lukemissa ollaan tälläkin kertaa.”

Miten näet tulevan ottelusi Rabeita vastaan päättyvän?

”Ensimmäisen erän tyrmäyksellä, mutta jos ei niin käy, niin sitten ei käy. Voitto otetaan sieltä mistä sen saa.”

Millainen on seuraavan kahden vuoden urasuunnitelmasi – kuinka aktiivisesti haluaisit otella ja missä?

”Kolmisen kertaa vuodessa on hyvä määrä, niin ei muutu tekeminen pakkopullaksi. Parin vuoden sisään luulisin että olen UFC:ssa, jos loukkaantumiset sun muut eivät vaivaa.”

Teksti: Jyrki Nurminen
Kuva: Jarno Nurminen

Virkailija Jyrki Nurminen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …