Olli Santalahti kansainvälisiin kahinoihin

Elokuun alku tuo mukanaan erinomaisia uutisia Turun suunnalta. Finnfighters’ Gymin Olli Santalahti (10-3-0) saa kauan odotetun ulkomaankomennuksen syyskuun lopussa.

Olli Santalahti
Olli Santalahti on niittänyt voittoja Suomessa. Nyt on aika suunnata merten taa. Kuva: Teemu Siikarla.

Olli Santalahti on tehnyt yhden ottelun kattavan sopimuksen englantilaisen Cage Warriors FC -organisaation kanssa. Santalahti kohtaa syyskuun 28. päivä Liverpoolissa Adam ”The Love Doctor” Proctorin (10-1-0). Englantilaisella vastustajalla on ammattilaisurallaan vain yksi tappio ja siitäkin alkaa olla pian aikaa jo kolme vuotta. Altavastaajan asemaan turkulainen ei kuitenkaan suostu asettumaan, vaan aikomuksena on kellistää britti omassa pelissään ja palata Suomeen yhtä voittoa rikkaampana.

Saimme kuulla, että sinut on kiinnitetty ulkomaalaiseen organisaatioon. Kertoisitko vähän siitä kuinka tämä prosessi on edennyt Cage Warriorsin kanssa?

”Ottelutarjous tuli muutaman mutkan kautta, jonka jälkeen palaveerasimme valmennuksen kanssa ja saimme sovittua asian niin, että Paanasen Jukka järjesti sopimuksen ja neuvottelut Cagen kanssa. Kokonaisuudessaan prosessi oli hyvin nopea.”

Kuinka tyytyväinen olet, että juuri Cage Warriors tarjosi sinulle ottelumahdollisuutta?

”Olen äärimmäisen tyytyväinen, että viimeinkin on mahdollisuus päästä toteuttamaan kauan odotettu ulkomaan debyytti! Totta kai olisi ollut hienoa saada kiinnitys heti UFC:n Kööpenhaminan kortille, mutta tämä ottelu toimii loistokkaana ponnahduslautana loppusyksyä ajatellen ja siihen Cage Warriors on mitä otollisin.”

Millaisena näet kyseisen organisaation urakehityksesi kannalta?

”Koen, että tämä ottelu ja heidän tarjoama UFC Fight Pass -streami auttaa minua saavuttamaan enemmän tunnettavuutta Euroopassa ja sitä kautta avaa uusia kansainvälisiä ottelumahdollisuuksia.”

Millainen sopimus sinulla on Cage Warriorsin kanssa?

”Ottelusopimus kattaa vain tämän yhden ottelun, emmekä halunneetkaan pidempää sopimusta. Minulla on edelleen ottelijasopimusta jäljellä Cage MMA Finlandin kanssa.”

Kenet saat vastaasi Liverpoolissa syyskuun 28. päivä?

”Vastustajaksi on kiinnitetty Englannin oma Adam ”Love Doctor” Proctor (10-1) SBG:ltä.”

Missä painoluokassa ottelu otellaan?

”Ottelu käydään välisarjassa 77,1kg.”

Millaista vastustajaa odotat?

”Vastustaja on taidoiltaan ja fysiikaltaan minun kaltaiseni.”

Miten olet valmistautunut otteluun?

”Olen harjoitellut viime ottelustani saakka motivoituneesti ja sillä ajatuksella, että syksyllä on näytön paikka. Koko ajan pyritään kehittämään vahvuuksiani ja korjaamaan heikkouksia.”

Miten olet toipunut edellisessä ottelussa tulleesta silmävammasta?

”Silmä toipui yllättävän hyvin. Ei siinä mennyt kuin kolmisen päivää niin olin jo takaisin harjoittelemassa. Lajiharjoittelusta pidin taukoa 1,5 viikkoa.”

Miten ottelu Liverpoolissa päättyy?

”Vastustaja on vahva painija ja hänellä on rauhallinen ottelutyyli. Eiköhän tässä lyödä omat hanat auki ja voiteta hänet hänen omalla vahvuusaluellaan. ”

Teksti: Jyrki Nurminen
Kuva: Teemu Siikarla

Virkailija Jyrki Nurminen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …