Toni Valtonen haluaa 50 ottelua täyteen – taisto jatkuu Serbiassa

Pitkän linjan vapaaottelija Toni Valtonen jaksaa yhä painaa. Ammattilaisura jatkuu kesäkuun lopussa Serbiassa.

Toni Valtonen
Toni Valtonen tähyää yhä 50 ammattilaisottelun rajaa. Kuva: Jani Mesikämmen.

Vapaaottelukonkari Toni Valtonen ei ole jättämässä kamppailukehiä vielä, vaikka ammattilaisuralla on mittaa jo yli 15 vuotta. Valtonen palaa pitkästä aikaa tositoimiin 27. kesäkuussa Serbiassa, Sremska Mitrovican kaupungissa järjestettävässä Megdan Fighting -tapahtumassa.

Valtonen pitää edelleen kiinni pitkäaikaisesta tavoitteestaan saada täyteen 50 ammattilaisottelua ennen uran paketoimista. Omien laskujensa mukaan koitoksia on nyt tilillä 45, osa käydyistä taistoista on vaipunut historian hämäriin ilman tarkempia merkintöjä.

”Se on edelleen tavoite. Tosin näin Niko Puhakan ja se leveili, että hänellä on 51, niin katsotaan joudunko ottaa 52 matsia. Mutta yksi matsi ja yhdet treenit kerrallaan mennään”, Valtonen naurahtaa.

Belgradin lähettyvillä järjestettävässä iltamassa Valtosta vastaan asettuu makedonialainen Ivan Vicic. Suomalaista reilusti nuorempi Vicic on runsaan kolmen vuoden aikana saanut kasaan jo runsaat 20 ammattilaisottelua, joskin tappioitakin on kertynyt reilusti kovassa ottelutahdissa.

”Hän on nuori mies, vasta kolmekymppinen. Vastustaja ottelee paljon, tänä vuonna jo neljä matsia alla.”

Toni Valtonen nähtiin kehissä edellisen kerran runsas vuosi sitten, mutta ottelutauko ei ole tarkoituksella venynyt pitkäksi. Runsaasti loukkaantumisista kärsinyt helsinkiläinen on arvionsa mukaan olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa.

”Taukoa on taas reilu vuosi, tosin mulla piti olla matsi lokakuussa, marraskuussa, joulukuussa ja helmikuussa, mutta kaikki meni loppujen lopuksi puihin. Paikat on niin hyvässä kunnossa kun yli 40-vuotiaalla ja yli kymmenen kertaa leikatulla vanhalla sotaratsulla voi olla”, Valtonen toteaa.

Teksti & kuva: Jani Mesikämmen

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …