Potkunyrkkeily ansaitsee maineen palautuksen

Perjantain King of Kings -ilta osoitti, että tämän päivän potkunyrkkeily ansaitsisi Suomessa kunnianpalautuksen, arvioi virkailija Matti Hirvonen.

potkunyrkkeily
King of Kings -ilta tarjosi räväkkää kamppailuviihdettä. Kuva: Teemu Siikarla.

Itseäni harmittaa, koska en päässyt katsomaan Helsingissä järjestettyä King of Kings -iltaa erilaisten sattumusten johdosta. Ei haittaa vaikka olen vapaaotteluihminen ja King of Kingsissä kyse oli potkunyrkkeilystä. Jo periaatteen vuoksi haluan tukea aina, kun joku yrittää järjestää laadukasta kamppailu-urheilua Suomessa.

Paikalla olleet kertovat, etten ilmeisesti ollut aivan ainoa, joka ei paikalle päässyt. Kulttuuritalon melko maltillisen kokoisessa katsomossa oli hyvin tilaa. Tämä on sääli, sillä ainakin ruudulta katsottuna King of Kings tarjoili laadukasta ja viihdyttävää kamppailu-urheilua. Ja tämä on siis mielipide vapaaotteluihmiseltä, joka ymmärtää lähinnä jotain painihommista eikä juurikaan mitään pystyottelemisesta.

Ammattilaisten potkunyrkkeilytapahtumia ei pahemmin Suomessa järjestetä. Se on sinänsä ymmärettävää, jos katsojia ei löydy lehtereiltä. Tiedä sitten onko Suomen potkunyrkkeilypiirit niin pienet, että väkeä ei vaan riitä.

Koen kuitenkin, että King of Kings voisi olla ratkaisu tähän potkunyrkkeily-yleisön vähäisyyteen. Vapaaottelufanin näkövinkkelistä ratkaiseva parannuskin on selvä: pari mielenkiintoista vaparimatsia joukkoon. Vapaaottelumatseja King of Kings on tarjoillut illoissaan muualla maailmassa, eli näin voisi myös Suomessa.

Ajatus lähti liikkeelle taannoin, kun olin itsekin vielä menossa tapahtumaan. Pyysin mukaan ystävääni, jonka kanssa olen käynyt vapaaottelua katsomassa. Hän on jenkkifutari, mutta pitää vapaaottelusta amatööreistä UFC:hen saakka. Ystäväni ei lämmennyt ajatukselle. Syy löytyi vapaaottelun puutteesta ja takavuosien Fight Festival -iltojen potkunyrkkeilyotteluista.

En voi moittia häntä, itsellänikin ensimmäinen mielikuva kotimaisesta potkunyrkkeilystä liittyy edelleen isoihin miehiin huitomassa yläpotkuja vuorotellen puolen tunnin ajan toppahousut jalassa. Minä, ystäväni tai tuskin juuri kukaan lajin ulkopuolinen piti sitä mitenkään erityisen viihdyttävänä.

Voihan se olla, että vain me kaksi ajattelemme noin, mutta luulenpa ettemme ole ainoita.

Jos tämän ajatusmaailman saisi muutettua ja ihmiset tajuamaan, että nykyään on tarjolla myös King of Kingsin kaltaista intensiivistä ja monipuolista potkunyrkkeilyä, katsomot voisivat olla täydempiä. Tähän kun lisää vielä sen faktan, ettei ammattilaisvapaaotteluakaan ole nykyisellään liikaa livenä tarjolla, voisi pari tuttua vapaaottelunimeä potkunyrkkeilykortilla tehdä ihmeitä lipunmyynnille. Samalla kohentuisi luultavasti potkunyrkkeilyn maine nopeasti.

Teksti: Matti Hirvonen
Kuva: Teemu Siikarla

Virkailija Matti Hirvonen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …