Henri Kurttila haki King of Kingsiin vauhtia Valko-Venäjältä

Oulun Henri Kurttila esittäytyy laajemmalle yleisölle King of Kings -tapahtuman suomalaiskoitoksessa Timo Venäläistä vastaan.

Henri Kurttila
Henri Kurttila esittäytyy isommalle yleisölle Helsingissä. Kuva: King of Kings.

Kaksi potkunyrkkeilyn Suomen mestaruutta voittanut ja maailmancupissakin pronssille otellut Kickboxing Team Oulun Henri Kurttila kohtaa King of Kings Helsinki -tapahtumassa tuoreen thainyrkkeilyn Suomen mestarin Timo Venäläisen Lahdesta.

Kurttila debytoi edellisessä ottelussaan ammattinyrkkeilyssä ja iski nopean tyrmäysvoiton Latvian Aleksandr Sergjoginsista. Muutaman kuukauden panostus nyrkkeilyharjoitteluun on Kurttilan mukaan vaikuttanut positiivisesti myös potkunyrkkeilytaitoihin.

”Aikaisemmin ottelutyylini nojasi hyvin pitkälti teräviin potkuihin ja erilaisiin kikkoihin, mutta nyrkkeilytreenin myötä käsiin on tullut tarvittua tyrmäysvoimaa. Nyt olen paljon kokonaisvaltaisempi ottelija ja keinoja vahingoittaa vastustajaa on enemmän”, Kurttila pohtii.

Nyrkkeilyottelun jälkeen keskittyminen on ollut sataprosenttisesti potkunyrkkeilyssä ja panostus kovaa. Harjoitusjakson viimeisteli leiritys Valko-Venäjän thainyrkkeilymaajoukkueen päävalmentajan Juri Bulatin salilla Minskissä.

”Olen treenannut viime matsista asti noin 10 kertaa viikossa. Tiimikaveri Lauri Suomela ottelee samassa illassa, joten olen saanut hyvän treeni- ja sparrikaverin. Laurin kanssa treenattiin vajaa viikko Valko-Venäjällä Minskissä. Viikko meni aika lailla treenatessa, syödessä ja nukkuessa. Leirillä keskityttiin kunnon ja silmän hiomiseen matsia varten ja sparrivastustajina oli maailmanmestareita sekä muita arvokisamitalisteja. Kyydissä pysyi hyvin mukana ja nyt on varma olo siitä, että kaikki mahdollinen ottelua varten on tehty.”

Helsingin illassa on luvassa kokenut ja vaarallinen vastustaja, mutta Kurttila uskoo kovan treenin tuottavan tulosta ja tavoitteena on vain voitto.

”Ollaan ottelutyyliltämme jokseenkin samankaltaisia, mutta mulla on useita asioita missä koen olevani lahtelaista edellä. Ratkaisevin tekijä on mun nopeus ja räjähtävyys, mitkä pudottavat hänet kelkasta ottelun edetessä. Timo on kokenut kehäkettu, jonka pää ja kunto varmasti kestävät eli kunnon sotaan valmistaudutaan. Uskon kuitenkin, että matsin edetessä pystyn nopeuden, monipuolisuuden ja iskuvoiman turvin vahingoittamaan häntä enemmän. Tavoitteena selkeä voitto tai tyrmäys, ylityöt ei kiinnosta,” Henri Kurttila ennustaa.

Lue lisää:
Euroopan mestari Satu Mykkänen mukaan KOK-iltaan
Tommi Savolainen raivaa tietä ammattilaiskehiin
Niko Korventaus haluaa kasvaa kansainvälisiin kehiin
Kristoffer Björkskog ei usko ninjatemppuihin

King of Kings Helsinki isketään Kulttuuritalolla perjantaina. Ovet aukeavat klo 18.30 ja Ruutu+ näyttää tapahtuman suorana lähetyksenä.

Teksti: Antti Sariola
Kuva: King of Kings

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …