Komeita voittoja, niukkoja takaiskuja: suomalaiset ahkeroivat meillä ja maailmalla viikonloppuna

Suomalaiskamppailijat olivat menneenä viikonloppuna ahkeria. Kotimaan lisäksi suomalaisia nähtiin ottelemassa Filippiineillä, Englannissa ja Liettuassa.

Daniel Forsberg
Daniel Forsberg tyrmäsi näyttävästi Liettuassa. Kuva: Jani Mesikämmen.

Heti perjantaina saatiin ilouutisia Filippiineiltä, kun tieto vapaaottelija Abdul Husseinin kuristusvoitosta kantautui kotimaahan. Suomen suurimpiin vapaaottelulupauksiin lukeutuva Hussein kuristi paikallisen John Cris Cortonin nopeasti ja näyttävästi pystyssä Brave CF 22 -tapahtumassa. Voitto oli Husseinille toinen kolmen ottelun pituisella Brave CF -uralla.

Santeri Lilius kohtasi perjantaina Norjassa asustelevan brasilialaisen Eduardo Riosin Lontoon Polaris 9 -tapahtumassa BJJ-säännöin. Ottelu päättyi täyden ajan jälkeen alta aktiivisesti puolustaneen Riosin jossain määrin kyseenalaistettuunkin hajaäänivoittoon.

Lauantaina Liettuan King of Kings -tapahtumassa nähtiin kaksi suomalaista. Turku Muay Thain Daniel Forsberg otti näyttävällä maksakoukulla kolmannen erän tyrmäysvoiton kotikehän Tomas Steponkeviciuksesta. Lauri Suomela puolestaan joutui tyytymään tasapeliin niin ikään kotikehän Jan Naussin kanssa. Molemmat suomalaiset nähdään myös toukokuisessa Helsingin King of Kings -tapahtumassa.
Kotimaassa ammattinyrkkeiltiin lauantaina kahdella paikkakunnalla. Osana Kosken 150-vuotisjuhlallisuuksia oteltiin Koski iskee -iltaa. Kotikylän poika Jarkko Putkonen voitti pääottelussa Nicaraguan Oscar Amadorin kaikin tuomariäänin. Muissa otteluissa multikamppailija Timo-Juhani Hirvikangas voitti ukrainalaisen Roman Takhirin ja Jarkko Ojapalo voitti niin ikään ukrainalaisen Vladislav Mishchenkon. Nämäkin ottelut päättyivät yksimieliseen tuomaripäätökseen.

Myös Iissä ammattinyrkkeiltiin lauantaina. Steel Rings Promotionin illassa nähtiin Suomi–Latvia -maaottelukoitos. Aku Kanninen voitti Valentins Kotosovsin, raskaansarjan koitoksessa Marko Mononen voitti Konstantins Bulohovsin ja Henri Kurttila debytoi voitokkaasti Aleksandrs Sergjoginsia vastaan.

Viikonloppuna ratkottiin myös brasilialaisen jujutsun nuorten, senioreiden ja joukkueiden sekä potkunyrkkeilyn Suomen mestaruudet. BJJ:ssä arvostettu seurapalkinto meni junioreissa MMA Imatralle, senioreissa GB Gymille ja joukkueiden osalta perinteikkäälle Finnfighters’ Gymille. Potkunyrkkeilyn suomenmestarit löydät täältä.

Teksti: Matti Hirvonen
Kuva: Jani Mesikämmen

Virkailija Matti Hirvonen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *