8 naista, 1 voittaja – Invicta FC aloittaa yhden illan turnaukset

Invicta FC tuo yhden illan turnaukset ohjelmistoonsa. Minna Grusander toivoo pääsevänsä mukaan talkoisiin.

Islannin Sunna Davidsdottir palaa kehiin turnaustunnelmissa. Kuva: Scott Hirano/Invicta FC..

Las Vegasin UFC 235 -tapahtuman yhteydessä naisten vapaaottelupromootio Invicta Fighting Championships kertoi alkavansa järjestämään kahdeksan naisen yhden illan turnauksia. The Phoenix Rising Series -nimellä kulkevia turnauksia on tarkoitus järjestää jokaisessa painoluokassa.

Turnauksissa alkukierroksen ja semifinaalien ottelut ovat vain yksi eräisiä, mutta finaaliottelut ovat tuttuun tapaan kolme eräisiä. Alkukierroksen otteluparit arvotaan, mutta kierroksen nopeimmasta voitosta vastaava ottelija saa päättää semifinaalivaiheen vastustajansa. Mikäli alkukierroksen ottelut päättyvät ilman keskeytyksiä, myös semifinaalivaiheen otteluparit arvotaan.

Ensimmäinen turnaus käydään toukokuun 3. päivä Kansas Cityssä. Ensimmäisenä on vuorossa korsisarja. Ensimmäiseen turnaukseen tuo pohjoismaista väriä loukkaantumistauolta palaava Islannin Sunna Davidsdottir. Islantilainen pääsee kovatasoiseen seuraan, sillä turnaukseen osallistuu muun muassa kaksi entistä promootion korsisarjan tittelihaastajaa, Mizuki Inoue ja Janaisa Morandin sekä UFC-konkarit Danielle Taylor, Juliana Lima ja Kailin Curran.

Kamppailuvirasto otti yhteyttä tämän hetken ainoaan suomalaiseen Invicta FC ottelijaan, Minna Grusanderiin ja kysyi mietteet hänen työnantajansa uusimmasta liikkeestä.

”Aivan mahtavaa Invictalta! Olen erittäin innoissani. Kuulostaa fiksulta formaatilta tuoda old school -turnaustouhua nykypäivään. Ja kiva nähdä kanssapohjoismaalainen Sunna Tsunami vihdoin takaisin häkissä. Ja tietty nyt heti laitetaan Brutskunkin tiedustelujaostot hommiin selvittämään, mihin ajankohtaan olisi hiukkassarjalaisten Phoenix Rising Series suunnitteilla”, Minna Grusander toteaa.

Teksti: Matti Hirvonen
Kuva: Scott Hirano/Invicta FC

Virkailija Matti Hirvonen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *