Teemu Packalén kohtaa kovan venäläisen – ”Hyvä fiilis, kun GSP kehui”

Odottelun aika on kevään koittaessa vihdoin ohi, Teemu Packalen vs Alexander Yakovlev avaa suomalaisen UFC-vuoden huhtikuussa. Paluuotteluunsa turkulainen valmistautuu painimalla Georges St. Pierren kanssa.

Teemu Packalen vs Alexander Yakovlev
Teemu Packalén nähdään pian taas ilman paitaa julkisuuduessa. Kuva: Jani Mesikämmen.

Vapaaottelija Teemu Packalén (8-2-0) saa vihdoin valmistautua palaamaan UFC-häkkiin. Pitkään liikkuneet huhut turkulaistaistelijan paluuottelusta ovat vahvistuneet ja Packalén kohtaa Alexander Yakovlevin (24-9-1) Pietarissa 20. huhtikuuta.

Finnfighters’ Gymin ottelija on kuntoutunut pahasta polvivammasta ja muista kolhuista pitkälti toista vuotta, edellisestä ottelusta tulee pian kuluneeksi kaksi vuotta. Alun perin Packalénin tähtäimenä oli päästä ottelemaan maaliskuussa Lontoon UFC-illassa, mutta lopulta huhtikuu ja Pietari ovat hänelle jopa mieluisampi vaihtoehto.

”Kun toivomani ottelu Lontooseen ei onnistunut, tuntui hyvältä, kun matchmaker Sean Shelby tarjosi heti perään Pietaria. Se on lähellä, ei ole aikaerorasitusta ja sinne on kaikkien tuttujenkin helppo tulla”, Packalén toteaa.

Vastaansa suomalainen saa itseään huomattavasti kokeneemman isäntämaan ottelijan. Yakovlev on otellut UFC:n riveissä kuudesti ja voittanut näistä otteluista kaksi – tosin ottelulistalla on myös huomattavan kovin vastuksia Demian Maiasta Kamaru Usmaniin. Myös Yakovlev palaa pitkältä tauolta, hänen edellinen koitoksensa on syksyltä 2016. Aiemmin välisarjassa otellut Yakovlev pudottaa tämän ottelun myötä kevytsarjaan, mutta raamikasta Packalénia vastaan hän ei juurikaan saa kokoetua.

”Ei ole vastustaja tosiaankaan helpoimmasta päästä, hän nollaa osin omia vahvuuksiani. En välttämättä olisi halunnut pitkää vasuria vastaan, toisaalta hänelläkin on pitkä tauko alla. Mutta tarkoitus on hakata äijä lattianrakoon. Hänen edellinen matsinsa ei vakuuttanut, ja lähdetään siitä, että sama tahti jatkuu!”

Kuten Kamppailuvirasto aiemmin kertoi, Packalén hioo ottelukuntoaan leirittäytymällä helmikuun ajan Montrealin maineikkaalla Tristar-salilla. Huippuvalmentaja Firas Zahabin opit ovat maistuneet turkulaiselle, joka lähti ison meren taakse nimenomaan etsimään uusia virikkeitä harjoitteluunsa.

”Paljon on jo tullut uudenlaista ajattelumallia. Zahabi korostaa paljon liikkumiseen ja suojaamiseen panostamista, siinä on tullut aivan uudenlaisia tekniikoita. Olen ehkä vähän liikaakin yrittänyt kunnianhimoisesti muuttaa heti omaa tyyliäni niiden pohjalta ja se vaikeuttaa esimerkiksi sparreissa pärjäämistä”, Packalén pohtii.

Uutta on myös se, että kutakuinkin jokainen harjoituskumppani isolla salilla on UFC-tasoa. Etenkin sparripäivien raastavassa sharktank-mallissa riittää totuttelemista, kun häkin keskellä oleva ottelija saa 90 sekunnin välein vastaansa levänneen vastustajan – jonosta vastaan tulee Joseph Duffyn, Arnold Allenin, Alex Garcian, Eric Spicelyn tai Olivier Aubin-Mercierin kaltaisia UFC-jyriä.

”Leiritys on vastannut odotuksia. Ehkä on menty kovempaa kuin odotin alkuun keskusteltuani päävalmentajan kanssa. Toisaalta olin ekalla viikolla tunnollisena suomalaisena alusta loppuun kaikki treenit, sitten tajusin, että kaikki muut huippuäijät suunnittelevat omat ohjelmansa ja käyvät vain osassa treeneistä”, Packalén hymähtää.

Painimatolla Teemu Packalén on päässyt mittaamaan tasoaan muun muassa Tristarin ykköstähden, vapaaottelun suurimpiin legendoihin lukeutuvan Georges St. Pierren kanssa.

”Siitä tuli hyvä fiilis, kun painin tovin GSP:n kanssa ja hän kehui tekemistäni älyttömästi, huuteli vielä muillekin äijille, että tämä tyyppi osaa painia. Tein hänelle lempiohitustani painissa muutaman kerran ja kun painimme seuraavan kerran, hän oli poiminut sen ja teki sitä minulle. Siitä näki, miten poikkeuksellinen tyyppi hän on”, Packalén hehkuttaa.

Teksti: Jani Mesikämmen + Unibet-tiedote
Kuva: Jani Mesikämmen

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *