Stonefacen manttelinperijä? – Ville Mankinen haluaa lunastaa kovia odotuksia

Turkulaislupaus Ville Mankinen esittäytyy laajemmalle yleisölle lauantain Cage 46 -illassa.

Ville Mankinen
Ville Mankinen aikoo lunastaa odotuksia. Kuva: Jani Mesikämmen.

Lauantaina otellaan Helsingin kulttuuritalolla Cage 46 -tapahtuma. Tapahtumassa nähdään liuta suomalaisen vapaaottelun kiintiönimiä ja tähtiä, mutta mukaan mahtuu myös jokunen suurelle yleisölle hieman tuntemattomampi nimi.

Illan avauottelussa häkkiin astelee lähes puolentoista vuoden ottelutauolta palaava Turun Finnfighters’ Gymin Ville Mankinen, jolle vastaan asettu Viron Sten Saaremäe. Turun suunnalla Mankisesta on kuiskuteltu jo pitkään ja hänestä on povattu jopa legendaarisen Tom Niinimäen manttelinperijää. Kamppailuvirasto otti otteluviikon kunniaksi yhteyttä Mankiseen ja esitti viisi virallisen analyyttistä kysymystä.

Debytoit ammattilaisena edellisvuoden Carelia Fightissä, mikä sai sinut tuolloin siirtymään ammattilaiseksi? 
”Olin kerännyt tarpeeksi kokemusta amatöörimatseista, lisäksi treenaan, ja treenasin myös tuolloin, päivittäin Suomen parhaimpien ammattilaisottelijoiden kanssa. En nähnyt mitään syytä, miksi en olisi siirtynyt.”

Tuolloin tuli tappio, mitä se opetti? 
”Päällimmäisenä alapotkujen blokit, myös turhat puolihuolimattomat yritykset on karsittu pois. Tappiosta huolimatta sain kovan matsin ja hyviä eriä, todella opettavainen matsi.”

Ensimäisestä ottelusta on tovi kulunut, mitä tässä välissä on tapahtunut? 
”Matsin jälkeen on ollut loukkaantumisia, myös matsin saamisessa on ollut vaikeuksia. Ottelutauolla olen kuitenkin saanut treenattua heikkouksia ja hiottua vahvuuksia entistä vahvemmiksi.”

Kohtaat Cage-illassa Viron Sten Saaremäen, mitkä ovat mietteet hänestä ja Cagesta ylipäätään? 
”Sten on kova kaveri, sitkeä ja jaksaa painaa, saadaan varmasti Stenin kanssa hyvä, ja viihdyttävä matsi, kannattaa tulla paikalle. On mahtavaa päästä ottelemaan Cageen, yhteen Pohjois-Euroopan kovimpaan organisaatioon, joka on vienyt, ja vie edelleen suomalaista vapaaottelua rutkasti eteenpäin.”

Mitkä ovat uran suunnitelmat ja tavoitteet matsin jälkeen? 
”Tällä hetkellä keskityn 100-prosenttisesti vain tulevaan matsiin. Matsin jälkeen on tarkoitus otella aktiivisemmin ja ottaa kovia voittoja.”

Teksti: Matti Hirvonen
Kuva: Jani Mesikämmen

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

Bellator London: Kuinka suomalainen Kent Kauppinen oikein on?

Ylilyönti-podcastin videolla Bellator ottelija Kauppinen kertoo sukutaustastaan. Kuten nimestä voi päätellä, brittiläisen Bellator-ottelija Kent Kauppisen …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *