Pariisin kevät à la Chamia ”The Chabbinator” Chabbi

Joulukuussa voitokkaan ammattilaisdebyyttinsä tehnyt Chamia Chabbi (1-0-0) matkaa maaliskuussa Ranskaan. ”The Chabbinator” saa jo uransa toisessa kamppailussa taistella mestaruudesta.

Kamppailuvirasto tavoitti uransa toiseen ammattilaisotteluun valmistautuvan tamperelaisottelijan. ”The Chabbinator”, kuten hänet kansainvälisessä kamppailumediassa tunnetaan, kertoo että tarjolla oleva kääpiösarjan mestaruus on hänelle mieluisa mahdollisuus ja että otteleminen altavastaajan roolissa kelpaa paremmin kuin hyvin.

Chamia "The Chabbinator" Chabbi. Kuva: Jarno Nurminen
Ranskassa mattolyönnit ovat kiellettyjä, mutta ”The Chabbinator” on valmis hyödyntämään painiosaamistaan vastustajansa kellistämiseksi. Kuva: Jarno Nurminen

Ottelet 9. maaliskuuta Pariisissa Stephanie Pagea vastaan 100% Fight 38 -illassa organisaation kääpiösarjan (alle 57 kg) mestaruudesta. Mitä kautta ottelutarjous tuli?

”Managerini Jukka Paananen on hoitanut minut kyseiseen tapahtumaan ottelemaan. Malttamattomana laitoin Jukalle jo heti pari viikkoa edellisen matsin jälkeen, että intoa löytyy ja mut saa laittaa heti kohta takaisin tositoimiin. Eikä siinä muistaakseni kovin montaa päivää mennyt, kun alettiin keskustelemaan Pariisin matkasta.”

Page (4-1-0) on otellut ammattilaisena jo vuodesta 2013, jolloin hänen toistaiseksi ainoa tappionsa tuli Tina Lähdemäkeä vastaan suoralla käsilukolla. Mitä tiedät tulevasta vastustajastasi?

”Page on hyvin agressiivinen thaikkuspesialisti ja erilaisia titteleitä löytyy vuosien takaa häneltäkin takataskusta. Kokemus kuitenkin varsinaisesta kunnollisesta vapaaottelusta on käsittääkseni melko vähäistä ja Tina taitaa olla ainut, joka on edes yrittänyt viedä Pagea mattoon. Jatketaan samalla kaavalla ja pidetään rekordin miinuspuoli suomalaisten eduksi.”

Oletko havainnut Pagen ottelutyylissä joitain sinulle suotuisia heikkouksia, joita hyödyntämällä voit ottaa ohjat ottelussa ja varmistaa voiton?

”Uskon voivani hyödyntää vastustajani yksipuolisen ottelukokemuksen hyödykseni. Lisäksi aion hyödyntää hänen vahvaa pystyosaamistaan häntä vastaan.”

Teit ammattilaisdebyytin joulukuussa Prahassa. Mitä tuosta ottelusta jäi käteen voiton lisäksi, jota voit hyödytää tähän tulevaan otteluun?

”Mielestäni Page on hyvin saman tyylinen ottelija kuin edellinen vastustajani Maskova, mutta ehkä pykälää vaarallisempi. Uskon kuitenkin hänen taipuvan samankaltaisessa käsittelyssä. Edellisestä ottelusta jäi erityisesti käteen itsevarmuutta haastaa kokeneempiakin pystyottelijoita ja hyödyntää heidän vahvuusalueensa heitä itseään vastaan.”

Tuleva ottelusi otellaan Ranskassa, jossa säännöt kieltävät lyömisen matossa. Miten tämä vaikuttaa ottelusuunnitelmaasi?

”Tämä ei itse asiassa vaikuta juuri ollenkaan. Samat säännöt meillä on molemmilla ja viime matsissa tuli viljeltyä ehkä vähän liikaakin turhia mattolyöntejä, joten nämä säännöt antavat mahdollisuuden keskittyä parempaan painiin.”

Missä vaiheessa otteluun valmistautuminen on tällä hetkellä, mitä vielä tehdään ennen h-hetkeä?

”Valmistautuminen on oikeastaan viimeistelyä vaille valmista. Pari kovaa viikkoa vielä ja sitten aletaan himmailemaan ja pudottelemaan painoa. Nyt on ollut helppo lähteä vähän lyhyemmällä valmistautumisella ottelemaan, kun paino on pysytellyt erinomaisissa lukemissa sitten viime matsin ja sitä ei ole tarvinnut stressata.”

Miltä tuntuu otella ulkomaalaisen organisaation mestaruudesta näin varhaisessa vaiheessa uraa?
”Tieto tuli minulle asti vasta ottelun julkaisupäivänä, kun minulta pyydettiin videon muodossa ajatuksia tulevasta titteliottelusta. Se oli pieni yksityiskohta, mikä heiltä unohtui mainita, mutta eipä se haittaa. Kyllä se kieltämättä oudolta tuntuu, että jo tässä vaiheessa otellaan jonkinlaisesta mestaruudesta, mutta se tarkoittaa vain sitä, että asioita on tehty oikein. Tykkään haastaa itseäni ja tämän vyön kotiuttaminen ei tule helpolla. Se tuo huomattavasti lisäarvoa tähän otteluun, joten kyllä, sillä on suuri merkitys minulle.”

Viihdytkö ottelemassa maailmalla, vai olisiko sinulla halua otella myös suomalaisissa ammattilaisilloissa jatkossa?
”Olen siinä mielessä vähän vinksahtanut ottelija, että tykkään olla altavastaajan roolissa. En halua helppoja tai “varmoja” matseja ja rakentaa hyvää rekordia sitä kautta, vaan haluan haastaa itseäni ja rakentaa itselleni uran, jolla on merkitystä. Mikäs sen hienompaa, kuin olla tiskirätiksi hankittu nobody, joka pätkii ennakkosuosikin – siksi tykkään otella ulkomailla. Uskon, että sitä kautta on myös paremmat mahdollisuudet edetä kohti entistä isompia haasteita. Toki kotiyleisönkin edessä olisi joskus kiva otella, mutta se ei taida olla ihan niin yksinkertaista.”

Teksti: Jyrki Nurminen
Kuva: Jarno Nurminen

Virkailija Jyrki Nurminen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *