Loop Martial Arts – silmukka kiristyy

Uusi mahti nousee etelästä – Loop Martial Arts

Hardknocks Training Centerinä tunnetun kamppailusalin omistajuus vaihtoi valtikkaa heinäkuussa 2018. Salin uudet omistajat Tuomas Heiskari ja Antti Mannila ovat nyt päättäneet antaa toiminnalle uusien kasvojen lisäksi myös täysin uuden brändin. Uusi sali operoi jatkossa nimellä Loop Martial Arts.

”Halusimme kansainvälisen nimen, joka on kuitenkin helppo lausua myös kotimaassa. Looppi on jujutsusta tuttu kuristus, mutta kuvaa hyvin kaikkien kamppailulajien harjoittelua – loputtomat toistot ja oppiminen ei koskaan pääty”, Heiskari summaa.

Antti Mannila on vanhoille Hardknocks Training Centerin asiakkaille tuttu mies, sillä brasilialaisen jujutsun mustavyö on ollut salin BJJ-harjoitusten päävastuussa jo pidemmän aikaa. Lisäksi Mannilan vastuulla on jo jonkin aikaa ollut myös ammattilaisvapaaottelija Aleksi Mäntykiven mattopainin hiominen huippuunsa.

Tuomas Heiskari puolestaan on Mannilan ystävä jo vuosien takaa, aktiivisesti kilpailevan ja ruskeata vyötä lanteillaan kantavan Heiskarin juuret vievät Antin tavoin alkujaan vanhalle Arabianrannan GB Gymille.

Loop
Loop Martial Artsin omistajat Tuomas Heiskari ja Antti Mannila. Kuva: Jarno Nurminen

Salin toimintaa on uusien omistajien toimesta lähdetty kehittämään jo ensi metreiltä. Salin kalenteriin on tullut uutena asiana ohjattuja harjoituksia aamu- ja iltatuntien lisäksi myös päiväsaikaan. Vuodenvaihteessa salilla esiteltiin myös hieman harvemmin nähty konsepti, ”Judo for BJJ” ja helmikuun alusta alkaa pitkän tauon jälkeen myös ”Nappula BJJ”.

Jatkossa Loop:in urheilijat tulevat brasilialaisen jujutsun puolella edustamaan saliaan Loop Jiu-Jitsu -nimen alla. Vastaavasti vapaaottelijoilla tiimin nimi on Loop MMA.

Uuden brändin myötä on seuran tarkoitus myös olla selvästi aktiivisempi toimija tulevaisuudessa. Mannila nimeää tiimien tavoitteiksi menestyä mahdollisimman hyvin tulevissa kilpailuissa ja samalla toteaa, että kaikkia harjoittelijoita kannustetaan kilpailemaan tasosta ja harjoitteluvuosista riippumatta. Kirkkaimpana tavoitteena on että tulevaisuudessa Loop olisi Suomen paras seura niin brasilialaisessa jujutsussa, kuin vapaaottelussakin.

Erityistä ammattilaistiimiä BJJ:n puolelle ei ole tulossa ainakaan näillä näkymin, sillä Mannilan ja Heiskarin mielestä se ei sovi heidän ajattelumalliinsa jujususta, vaan he haluavat että salilla panostetaan yhtälailla ammattimainesti treenaaviin, kuin normaaliharrastajiin. Toki kilpailuissa aktiivisesti käyville on luvassa erityisesti heille suunnattuja harjoituksia.

Vapaaottelun puolella toiminta tulee jatkumaan ennallaan ja kuten muissakin lajeissa, valmentajat tulevat säilymään samoina. Pystyvalmennuksen pääarkkitehtina toimii siis edelleen kamppailumaailman moniosaaja Jaakko Dahlbacka.

Lähtökohdista salin uusille suuntaviivoille Heiskari ja Mannila kertovat: ”Saimme houkuttelevan mahdollisuuden rakentaa toimivan konseptin päälle omaa visiotamme. Hardknocks Training Center ja sitä ennen mm. Macaco Branco Center- ja BJJ Center -nimillä toiminut Pitäjänmäen sali on perinteikäs ja tunnettu aiempien vuosien kisamenestyksestään. Uusina omistajina, haluamme brändätä salin uudelleen edustamaan omaa visiotamme ihanteellisesta kamppailusalista. Laadukkaat treenit ja monipuolinen treenikalenteri on itsestään selvä asia, mutta haluamme myös pitää huolen, että harrastustilat ovat erittäin siistit ja salin ilmapiiri pysyy mahdollisimman rentona. Treenisali on monen harrastajan toinen olohuone, jossa vietetään iso osa arjen ja pyhien tunneista, joten sinne pitää olla mukava tulla”.

”Salin omistamisen arkiset ongelmat ovat meidän kahden harteillamme, mutta Loop Jiu-Jitsu -tiimiin kuuluu meidän lisäksemme myös salimme pitkäaikainen valmentaja Juuso Harma.” Loop Jiu-Jitsu on järjestyksessään toinen täysin suomalainen jujutsutiimi, ensimmäinen on vuonna 2014 perustettu Polar Jiu Jitsu.

Yksi konkreettisimmasta muutoksista on irtautuminen Alliance Jiu Jitsun alaisuudesta. ”Olemme siitä onnellisessa asemassa, että meillä on nyt mahdollisuus myöntää mustat vyöt omasta takaa harrastajillemme. Irtautuminen Alliancesta on tietoinen ja tarkkaan harkittu ratkaisu. Otimme yhteyttä pääkallopaikalle ja tiedusteltuamme liiketoimintaedellytyksiin vaikuttavista seikoista koimme, että toiminta Alliancen alaisuudessa tuo mukanaan enemmän velvollisuuksia, kuin hyötyjä meille. Esimerkiksi kilpailuihin ilmoittautuessa byrokratian määrä ja odotusajat vähenevät irtautumisen myötä merkittävästi. Lisäksi Allianceen kuuluminen on rahallisesti merkittävä panostus ja vaikka se tuokin mukanaan hyviä asioita, niin mielestämme kustannukset eivät kohtaa sen kanssa, mitä hyötyä meille siitä olisi tullut. Kiitimme aikaisemmasta yhteistyöstä, mutta jatkamme nyt eteenpäin omalla tiimillä”, parivaljakko summaa.

Loop
Uuden salin uusi ilme. Kuva: Loop Martial Arts

Loop Martial Arts tulee jatkossakin isännöimään niin jujutsun, kuin vapaaottelun puolella kilpailuja, sillä puitteet kilpailutoiminnan järjestämiseen ovat erinomaiset. Suunnitteilla on myös tehdä parannuksia saliympäristöön muun muassa kasvattamalla tatamia ympäröivän häkkiseinän pinta-alaa jo olemassa olevan häkkiseinän ja häkin lisäksi, myös muita parannuksia salin käytettävyyteen ja tarjottaviin palveluihin on jo suunnitelmissa.

Salin myymälä tullaan remontoimaan ja jatkossa sieltä voi halutessaan ostaa myös salin brändin omia laadukkaita tekstiilejä sekä muita tuotteita. ”Tekstiileissä aiomme panostaa tuotteiden korkeaan laatuun, niin ettei muutaman pesukerran jälkeen esimerkiksi paidan painatus ole jo entinen. Valikoimasta löytyvät salin omat pipot tehdään yhteistyössä laadukkaista merinovilla pipoistaan tutun Willawool-valmistajan kanssa. Myös muut tekstiilialan kumppanit on valittu tarkkaan laatua silmällä pitäen”, uudet omistajat kertovat muutoksista.

Muutoksen myötä Loopille on tehty myös uudet nettisivut, jotka löydät täältä.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuvat: Jarno Nurminen ja Loop Martial Arts

Virkailija Jyrki Nurminen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *