Teemu Packalén hakee uutta näkökulmaa Kanadasta – paluuottelu keväällä!

Teemu Packalen Kanada mielessään. Montrealiin huippusalille leirittäytymään matkaava turkulaistaistelija on jo keskustellut UFC:n kanssa paluuottelun ajankohdasta.

Teemu Packalen Kanada
Teemu Packalén tähyää jo tiiviisti paluuotteluun. Kuva: Jani Mesikämmen.

Vapaaottelija Teemu Packalén tähyää jo ahnaasti paluuta UFC-häkkiin. Yli vuoden vaikeasta polvivammasta kuntoutunut turkulaistaistelija on selättänyt erilaisia vastoinkäymisiä ja pitää kiinni halustaan otella kevään aikana.

Alkuperäinen toive ottelemisesta Lontoon UFC-illassa maaliskuussa ei toteudu, mutta UFC:n suunnalta on näytetty vihreää valoa hieman myöhemmälle ajankohdalle tulevana keväänä. Vastustajan nimi on vielä auki, se ei kuitenkaan häiritse valmistautumista.

Huippukunnon lähestyessä Packalén suuntaa tammikuun lopulla Kanadaan hakemaan uutta terää. Suunnitelmissa on neljän viikon leiritys maineikkaalla Montrealin Tristar-salilla. Huipputason harjoitusseuran ja kovien sparrierien ohella haussa laajempi henkilökohtainen muutos.

Koko uransa amatööriajoista alkaen Harri Nivan valmennuksessa harjoitellut ottelija ei ole hylkäämässä uskollista valmentajaansa, vaan kaksikko haluaa hakea maailmalta uuden ajattelumallia työntekoon. Kanadassa Packalén toivoo saavansa tätä päästessään huippuvalmentaja Firas Zahabin oppiin. Zahabi on valmentanut muun muassa UFC-legenda Georges St. Pierreä.

”En epäile kondistani yhtään, lähden enemmän hakemaan uutta näkökulmaa omaan tekemiseen. Pääsen siellä todella hyvän valmentajan oppiin, eikä hän ole ennen nähnyt minua lainkaan. Harri on hyvä valmentaja, mutta hän tuntee minut jo liiankin hyvin, Zahabilta toivon saavani vähän uusia ideoita”, Packalén pohtii.

”Totta kai koviakin eriä otetaan, mutta Tristar ei ole mikään älyttömän meiningin sali. Alkuun otan varmaankin yksityistunteja Zahabilta.”

Teemu Packalén palaa Kanadasta helmikuun lopussa ja aikoo tämän jälkeen olla viimeistelyvalmiudessa paluuotteluaan varten. Alkaneen vuoden päätavoitteena on terveenä pysyminen ja säännöllinen otteleminen, siitä hän ei viime vuosina ole päässyt nauttimaan.

Teksti & kuva: Jani Mesikämmen

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *