Invicta FC 33 – Minna Grusander ei aio jättää epäselvyyttä

Ryöstö, vääryys ja farssi. Muun muassa näillä sanoin kuvailtiin Minna Grusanderin ja Jinh Yu Freyn heinäkuisen kohtaamisen lopputulosta. Nyt kaikki on tapahtuva toisin – on aika revanssin. Lue ennakko tulikuumasta kohtaamisesta.

Grusander
Minna Grusander lupaa olla entistä fyysisempi ja aggressiivisempi tällä kertaa. Kuva: Dave Mandel/Invicta FC.

Minna Grusander (6-2-0) ja Jinh Yu Frey (7-3-0) kohtasivat heinäkuun 21. Invicta FC 30 -illassa. Panoksena ottelussa oli tuolloin vapaana ollut hiukkassarjan mestaruus. Ottelu käytiin täyteen aikaan ja valtaosa ottelun nähneistä oli sitä mieltä, että suomalainen voitti amerikkalaisen pistein. Jopa Gusanderin vastustajan Jinh Yu Freyn yllätykseksi tuomarit olivat kuitenkin toista mieltä.

Ottelua seurasi suuri kohu, jossa lynkattiin niin tuomarit kuin Freyn taustajoukotkin täysin aiheellisesti. Invicta tarjosi lähe välittömästi Grusanderille mahdollisuuden uusintaotteluun, sillä ottelu oli laadukas ja tasaväkinen, sekä sille oli selvästi fanien joukossa kysyntää. Tuo mahdollisuus realisoituu tulevana yönä, kun Grusander kohtaa hallitsevan mestarin toistamiseen Kansas Cityssä järjestettävässä InvictaFC 33 -illan pääottelussa.

Virastomestari Jyrki Nurminen on pitänyt yhteyttä Grusanderiin heinäkuun tapahtumien jälkeen. Tällä kertaa turkulaisottelija ei aio antaa pienintäkään mahdollisuutta sille, että mestaruus riistetään häneltä tuomaripistein. Grusander kertoo, että ottelussa nähdään entistä fyysisempi ”Brutsku” ja että tällä hetkellä hänen kunnitoituksensa taso vastustajaansa nähden on tasan nolla. Grusander uskoo myös, että Freyn leirissä varmasti tiedostetaan Grusanderin hallineen ottelun tapahtumia edellisellä kerralla.

Ei täyttä aikaa tällä kertaa

Lähtötilanne otteluun on fanin näkökulmasta herkullinen. Panos on kovin mahdollinen ja ottelijat ovat äärimmäisen taitavia. Kun keitokseen lisätään edellisen ottelun ristiriitainen tuomaripäätös, Freyn leiristä huudetut asiattomuudet ja molempien ottelijoiden puheet siitä, että tätä ottelua ei käydä täyteen aikaan, mitä muuta voi kamppailufani enää toivoa?

Molemmat ottelijat haluavat lopettaa ottelun ennen täyttä aikaa, mutta syyksi tähän he ovat kertoneet varsin erilaiset lähtökohdat. Frey tahtoo voittaa niin, että kenellekään faneista ei jäisi tällä kertaa mitään jossiteltavaa, koska edellisellä kerralla tuomaripäätös sai aikaan poikkeuksellisen paljon soraääniä, jopa Freyn omien fanien leiristä.

Grusander puolestaan haluaa saada ottelusta voiton lopetuksella, koska ei voi enää luottaa siihen että tuomareiden arvontakoneesta löytyy lappu, jossa on muitakin voittajaehdokkaita, kuin amerikkalainen.

Unibet tarjoaa molemmille ottelijoille 1,87 kerrointa voitosta.

Omat rahani olen jo sijoittanut Grusanderin voitolle seuraavin perustein: Grusander dominoi edellisessä ottelussa amerikkalaista vastustajaansa usean erän ajan. Suuria vaaranpaikkoja suomalaisella ei ollut, ja mielestäni suurin syy sille että Grusader ei loppua kohden hakenut raivoisasti lopetusta oli se, että hänen leirissään varmasti uskottiin hänen olevan roimasti pisteissä edellä.

Frey on parhaimmillaan silloin kun hän pääsee tekemään aloitteet pystyottelussa. Edellisessä kohtaamisessa tähän ei kuitenkaan ollut juurikaan saumoja ja uskon, että tulevana yönä Grusander vie amerikkalaisen mattoon ja hakee kuristuksen kolmannessa tai neljännessä erässä.

Ottelun voi katsoa suorana UFC Fight Passilta. Pääkortti alkaa Suomen aikaa varhain aamulla klo 05.00 ja Frey vs. Grusander on kortin pääottelu.

Teksti: Jyrki Nurminen
Kuva: Dave Mandel/InvictaFC

Virkailija Jyrki Nurminen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *