Yllätys vapaaottelufaneille: UFC Praha alkuvuoteen?

Huhu: UFC tekee uuden aluevaltauksen Tšekin tasavallassa talvella. Olisiko UFC Praha oiva tilaisuus myös suomalaisille?

UFC Praha 2019
UFC:n vuosi Euroopassa käynnistyy kenties uudella aluevaltauksella. Kuva: Jani Mesikämmen.

Toistaiseksi vahvistamattoman tiedon mukaan UFC suunnittelee järjestävänsä ensimmäisen iltansa Tšekeissä, Prahassa. Tapahtuman ajankohta on verkkolähteiden mukaan 23. helmikuuta, joka ainakin eteläisessä Suomessa perinteisesti osuu hiihtolomaviikoksi (viikko 8). Näin ollen eurooppalainen UFC-vuosi alkaisi sittenkin jo ennen julkistettua Lontoon tapahtumaa.

Organisaatio itse ei ole vielä tapahtumaa vahvistanut, mutta huhu Prahan illasta tulee varsin luotettavista lähteistä.

Suomalaisfaneille Praha tarjoaisi oivan mahdollisuuden päästä katsomaan huipputason vapaaottelua kohtuulliseen hintaan. Suorittamiemme empiiristen kokeiden perusteella Prahan ravitsemusliikkeiden tarjonta kohtaa myös mukavasti pohjoisen kansamme makutottumusten kanssa. Toistaiseksi UFC:n riveissä ei ole yhtään ottelijaa Tšekin tasavallasta, mutta perinteisesti eurooppalaisissa illoissa on nähty paljon eurooppalaisia ottelijoita.

Toteutuessaan UFC Praha voisi hyvinkin pitää sisällään ainakin yhden suomalaisottelijan kamppailun. Tällä hetkellä Kamppailuviraston tietojen mukaan suomalaisleireissä etsitään sopivaa ajankohtaa seuraavalle ottelulle. Prahan iltaan on nyt kolme kuukautta valmistautumisaikaa, joka on varsin kohtuullista monessakin mielessä.

UFC-ottelijoidemme Teemu Packalénin ja Makwan Amirkhanin tiimeissä asia on varmasti tiedostettu, mutta voisiko suomalainen kamppailukansa saada Prahan illan myötä jopa uuden kiintotähden UFC-taivaalleen? Se olisi tervetullut uutinen UFC:n osalta hiljaiseen suomalaiseen vapaaotteluskeneen.

Teksti: Jyrki Nurminen
Kuva: Jani Mesikämmen

Virkailija Jyrki Nurminen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *