Jesse Urholin – toinen näytös: ”Ottelu loppuu matossa”

Jesse Urholin teki vapaaotteludebyyttinsä huhtikuussa. Voitokas ensikosketus ammattilaisuuteen tuli vakuuttavalla tyylillä – nyt on toisen näytöksen aika.

Kuva: Teemu Siikarla
Jesse Urholin ei hätkähdä vastustajan vaihtumista viime hetkillä. Kuva: Teemu Siikarla.

Kun Jesse Urholin asteli Cage 43 -illassa häkkiin, hän teki sen poikkeuksellisen kovien kannustushuutojen siivittämänä. Harva ammattilaisdebyytti on saanut yhtä paljon lajin faneja innostumaan kuin lukkopainin kaksinkertaisen Euroopan mestarin esiintulo. Urholin oli tuonut Porista mukanaan bussilastillisen faneja katsomaan ensiesiintymistään.

Debyytissään Urholin sai voiton toisessa erässä teknisellä tyrmäyksellä dominoituaan vastustajaansa ensin matossa puolentoista erän ajan. Pystyottelu jätti vielä hiomisen varaa, sillä ristiinlyömistilanteet tarjoilivat hetkittäin sydämentykytyksiä niin kotikatsomossa kuin punaisen kulman valmennustiimissäkin. Toisaalta porilainen osoitti samalla, ettei vierasta pystyottelemistakaan.

Lauantaina Helsingissä nähtävä toinen ottelu onkin mielenkiintoinen erityisesti tästä näkökulmasta. Onko Urholinin pystyosaaminen ottanut askeleen eteen päin, ja miten se mahdollisesti näkyy ottelun tiimellyksessä? Sanomattakin on selvää, että porilaisen lukkopainivelhon jujutsu-taidot ovat monelle myrkkyä. Mikäli pystytaisteluun saadaan lisää tulivoimaa ja täsmällisyyttä, Urholin on painajainen häkissä kenelle tahansa.

Urholinin oli määrä kohdata venäläinen Jevgeni Tabarovski, mutta otteluviikolla tuli tieto, että vastustajaksi on vaihtunut viime hetkellä Denis Vygovski (7-5-0). Ukrainalainen on otellut aiemmin myös kevyessä raskaassa sarjassa (93 kg), mutta ottelu Urholinia vastaan on sovittu porilaisen painoluokkaan 83,9 kiloa.

Virastomestari Jyrki Nurminen haastatteli porilaista otteluviikolla:

Mitä oppia vapaaotteludebyytistäsi jäi?
”Niin paljon, ettei pysty kaikkea erittelemään. Paljon korjattavaa, töitä pitää tehdä todella paljon varsinkin pystyottelussa ja ihan puhtaasti vapaaottelun mattopelissä ja seinällä. Myös huikea yleisö ja Kultsan tunnelma jäivät loppuiäksi mieleen. Ammattilaisdebyyttejä kun ei ole kuin yksi.”

Oliko ottelu sellainen kuin olit kuvitellut?
”Sinänsä kyllä, että sain ottelun nopeasti vahvuusalueelleni ja kaadot onnistuivat ihan ok. Luulin, että saan matsin ekassa erässä poikki, niin vähän liikaa turhaa työtä tuli tehtyä paikoissa, missä olisi voinut vaan pakottaa kaverin työskentelemään. Vastustaja oli kuitenkin sen verran hyvä, että hän osasi puolustaa ja liikkua matossa järkevästi.”

Debyytti päättyi TKO-voittoon muutamien kuristushakujen jälkeen. Vaikuttaako tämä tulevan ottelun taktiikkaan?
”Ei se vaikuta. Pitää hakea paremmat positiot eikä pakottaa mitään. Mattolyöminen tulee olemaan järkevämpää tällä kertaa.”

Millaista vastustajaa odotat tällä kertaa?
”Tasokasta ja kokenutta kaveria, joka on luultavasti hieman isompi kuin minä. ”

Miten olet ehtinyt perehtyä uuteen vastustajaasi?
”Olen katsonut muutaman hänen ottelunsa ja tehnyt ihan perustarkastukset Googlen avulla. Vastustajan vaihtuminen viime hetkellä ei minun strategiaani vaikuta.”

Onko valmistautumisessasi ollut jotain uutta nyt, kun on yksi ottelu takana?
”Olen treenannut paljon, kovaa ja järkevästi – laadukasta harjoittelua hyvien kavereiden kanssa kaikilla eri osa-alueilla. Pystyottelua on tottakai harjoiteltu ahkerasti.”

Miten lauantain ottelu päättyy?
”Matossa. Sieltä on hyvä vastustaja tulossa ja varmasti kova matsi.”

Teksti: Jyrki Nurminen
Kuva: Teemu Siikarla

Virkailija Jyrki Nurminen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *