Tiia Kohtamäki palaa tositoimiin Ruotsissa

Tiia Kohtamäki on odotellut ottelusaumaa runsaan vuoden. Helsinkiläisottelija pääsee vihdoin näyttämään tiiviin harjoittelun tuloksia länsinaapurissa.

Tiia Kohtamäki
Tiia Kohtamäki pääsee ptikästä aikaa tositoimiin. Kuva: Jani Mesikämmen.

Helsingin GB Gymiä edustava Tiia Kohtamäki (0-2-0) palaa tositoimiin yli vuoden ottelutauolta Tukholman Superior Challenge 18 -illassa 1. joulukuuta. Vastaan asettuu ruotsalainen ammattilaisdebytantti Fannie Redman. Ottelun painorajaksi on sovittu 50 kiloa.

Vaikka Redman tekee ensiesiintymisensä ammattilaiskehissä, hän on varsin kokenut kamppailija: mustan vyön judoka on muun muassa kuluvan vuoden amatöörivapaaottelun Euroopan mestari korsisarjassa.

”Matsia tarjottiin ja minä otin vastaan, ei siinä kummempaa, en ole ennenkään haasteita väistellyt. Kiva päästä rymistelemään isoon iltaan. Vastustaja on ainakin ilmeisesti kova painimaan. Hyvä vastustaja ja valmistaudun sen mukaan. Aina ne matsit jännittää, mutta on siistiä päästä viemään oma kehitys näkyville”, Kohtamäki pohtii.

Edellisen kerran Tiia Kohtamäki nähtiin ottelemassa syyskussaa 2017 Tsekeissä. Sittemin Bellatorissakin otellut Petra Částková aiheutti tällöin kärpässarjan ottelussa suomalaiselle pistetappion. Pitkä tauko ei ollut suunnitelmissa, vaan ongelmaksi muodostui varsinkin naisvapaaottelussa tuttu ongelma eli vaikeus löytää otteluita.

”Tsekkien jälkeen meni aikaa toipuessa, sitten keväällä oli ideana päästä ottelemaan Puolaan Ladies Fight Nightiin, joka taidettiin perua. Sitten haaveiltiin Englantiin lähdöstä, mutta se jäi toteutumatta. Sitten oli Karkkilaan haussa matsia, joka sekin jäi saamatta. Onneksi saan vielä tämän vuoden puolella otella sentään”, Kohtamäki kertaa nyt jo naureskellen.

Kohtamäki aloitti kamppailutaipaleensa 15-vuotiaana potkunykkeilyn parissa Järvenpään Kehäkarhuissa Juha Sauraman opissa. Tulevaisuuden suhteen nyt 32-vuotiaalla ottelijalla ei ole tarkkoja suunitelmia, mutta tekemisestä paistaa läpi ilo ja tahto otella.

”Haaveilen siitä, että ottelen vielä 5–7 vuotta. Sinä aikana toivon pääseväni koko ajan ottelemaan mahdollisimman paljon ja ulkomaille tahdon. En tiedä mitä tekisin ilman kamppailu-urheilua, ei ole tullut vastaan asiaa. mikä tekisi mut yhtä onnelliseksi kuin häkkiin kävely. Mulle tämä on omien pelkojen voittamista ja itsestäni oppimista. Kun elämä ei ole ollut ihan hattaraa, se että saan nyt otella ammattilaisena tuo pari kyyneltä linssiin. Joka kerta kun sinne nousen, mietin että tässä mä vieläkin olen.

Tukholman Superior Challenge -iltamissa nähdään toista kertaa tänä vuonna myös turkulaiskonkari Jerry Kvarnström, joka kohtaa uusintaottelussa Simon Sköldin.

Teksti: Matti Hirvonen
Kuva: Jani Mesikämmen

Virkailija Matti Hirvonen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *