Juho Valamaa salaiseen tehtävään Ingusiaan

Juho Valamaa matkaa keskiviikkona kohti Ingusian tasavaltaa. Venäjällä edessä kolme-eräinen tanssituokio georgialaisnuorukaisen kanssa.

Juho Valamaa
Juho Valamaa matkaa Ingusiaan jakamaan pahaa mieltä. Kuva: Jani Mesikämmen.

Suomalaiset vapaaottelijat ovat läsnä vahvalla miehityksellä lauantain M-1 Challenge 99 -tapahtumassa Nazranissa Venäjällä. Kamppailuviraston tiedusteluosaston selvityksen mukaan Ingusian idyllisiin maisemiin matkaa Mikael Silanderin lisäksi myös Juho Valamaa (15-5-0). Välisarjalainen kohtaa tehokkaasti pimitetyssä ottelussa Amiran Gogoladze (6-1-0).

”Kyllä se pitää paikkansa. He eivät ole asiasta mitään tiedottaneet, siksi en ole itsekään puhunut sen enempää. Keskiviikkona lähdetään reissuun valmentaja Sampo Pänttäjän kanssa”, Valamaa vahvistaa.

Ottelijalla itsellään ulkomaankomennus on ollut tiedossa muutaman viikon. Tulevaan vastustajaansa turkulaistaistelija ei ole erityisen tarkkaan perehtynyt, vaan keskittyminen on omassa esityksessä. Gogoladze on Valamaan tavoin jo entuudestaan tuttu ilmestys M-1 Globalin illoissa, hän on voittanut kaikki kolme otteluaan venäläispromootion riveissä.

”Joku nuori, pitkä georgialainen sieltä on tulossa. Ihan taitavalta vaikuttaa sekä pystyssä että matossa, aika tasavahvan oloinen kaveri”, Valamaa arvioi.

Juho Valamaalle ottelu on kolmas M-1 Globalin riveissä. Debyytissään hän nappasi vakuuttavan voiton Helsingissä, mutta kesäkuussa hän kärsi pistetappion Maksim Grabovitsille.

”En oikein tiedä, mitä odottaa – jotain parempaa kuin viimeksi. Siihen esitykseen ei voi olla tyytyväinen, vaikka vastustaja olikin hyvä. Sitä ei ole mitenkään täysin nollattu, mutta ei toisaalta ole sellaista oloa, että se vaikuttaisi tähän matsiin. Pientä flunssaa lukuun ottamatta olen päässyt nyt pitkään treenaamaan terveenä, viime matsiinhan lähdin loukkaantumisen jälkeen aika lyhyelle valmistautumisella”, Juho Valamaa taustoittaa.

Tapahtuman pääottelussa Espoon ylpeys Mikael Silander (18-6-0) nousee kehään haastajana kärpässarjan mestaria Aleksandr Doskalchukia (9-1-0) vastaan. M-1 Global näyttää iltaman suorana lähetyksenä omissa kanavissaan.

Teksti & kuva: Jani Mesikämmen

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *