Armeijan aamujen keskeltä Afrikkaan: Abdul Hussein valmiina valloitusretkeen

Abdul Hussein nauttii varusmiespalveluksesta, mutta janoaa myös takaisin vapaaotteluhäkkiin. Se tarve täyttyy joulukuun alussa Etelä-Afrikassa.

Abdul Hussein
Abdul Hussein on valmis palaamaan tositoimiin. Kuva: Teemu Siikarla.

Edes jäljellä olevat kepeät noin 140 aamua armeijan harmaissa eivät estä vapaaottelija Abdul Husseinia (4-1-0) ottelemasta. Nuori espoolainen lähtee ulkomaan komennukselle Etelä-Afrikkaan, jossa otellaan Brave CF -promootion yhdeksästoista otteluilta.

Vastakkaiseen kulmaan asettuu 8. joulukuuta zimbabwelainen Sylvester Chipfumbu. Viisi voittoa ja yhden tappion ottelulistalleen kerännyt Chipfumbu on Husseinin mukaan pitkä ja ulottuva. Kenenkään edessä ei kuitenkaan ole tarvetta kumarrella, vaan luotto omaan tekemiseen on kova.

”Varmasti kova kundi ja hänen ainoa tappionsa taitaa olla EFC-promootion titteliottelusta. Odotan, että hän yrittää lyödä, potkia ja liikkua, mutta tulen tekemään tilan ahtaaksi hänelle ja näyttämään vapaaottelun jokaista elementtiä.”

Edes maaliskuussa ensimmäisessä Brave CF -esiintymisessä kärsitty ammattilaisuran avaustappio ei ole järisyttänyt Husseinin itseluottamusta, vaan hän kuittaa takaiskun oppimiskokemuksena.

”Nyt jos tulisi samanlainen tilanne vastaan, oma pakka ei mene sekaisin enää, kun tilanne on kohdattu jo kerran.”

Varusmiespalvelus luo omat elementtinsä urheilijan elämään ja otteluun valmistautumiseen, mutta toisaalta palvelus Puolustusvoimien urheilukoulussa mahdollistaa myös harjoittelun ja urheilun varusmiesaikana.

”Tietenkin intin alkupuolella pääsi vähemmän treenaamaan p-kaudesta johtuen, mutta nyt päästään jo melkein normaalilla aikataululla treenaamaan, ellei tule mitään metsäleirejä. Nyt ollaan pidempi pätkä päästy jo harjoittelemaan rauhassa. Kyllä armeija on hieno kokemus, vaikka välillä ei tunnu siltä ja alussa varsinkin ärsytti tosi paljon, kun ei päässyt jumppaamaan totuttuun tapaan”, Hussein pohtii.

Aliupseerioppilas Hussein ei ole ainoa kamppailija omassa saapumiserässään ja urheilukoulun hyviin puoliin kuuluukin myös harjoittelu muiden lajien lupausten kanssa. Muun muassa nyrkkeilijä Arslan Khataev ja potkunyrkkeilijä Tino Saarikangas ovat tarjoilleet vapaaottelijalle erilaisia ärsykkeitä harjoitteluun.

Abdul Hussein on julkisesti asettanut tavoitteensa maailman huipulle. Monen muun tavoin hän joutui pettymään, kun UFC ilmoitti menneellä viikolla kaventavansa kärpässarjaa, jossa Husseinkin ottelee. Hän uskookin, että koko sarja poistuu UFC:n valikoimista. Tarkoitus ei kuitenkaan ole jäädä tuleen makaamaan.

”Veikkaan, että se on vain ajasta kiinni, kun koko sarja otetaan pois UFC:n painoluokista. Totta kai olisi hieno otella jonain päivänä UFC:n kärpässarjassa, mutta kyllä Brave CF, One FC, Bellator MMA ja muutama muukin organisaatio antaa mahdollisuuksia kärpässarjan ottelijoille”, Hussein tuumaa.

Brave CF onkin ollut nuorelle ottelijalle mieluisa kokemus.

”Promootiosta jäi viimeksi hyvä maku suuhun. Kaikkia ottelijoita kohdellaan hyvin ja kaikki on melkein viimeisen päälle hoidettu. Ei mitään valittamista promootion kohtelusta tai järjestelyistä.”

Teksti: Matti Hirvonen
Kuva: Teemu Siikarla

Virkailija Matti Hirvonen

Check Also

Bellator London: Kuinka suomalainen Kent Kauppinen oikein on?

Ylilyönti-podcastin videolla Bellator ottelija Kauppinen kertoo sukutaustastaan. Kuten nimestä voi päätellä, brittiläisen Bellator-ottelija Kent Kauppisen …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *