Minne jäi Tuomas Simola FNF -illasta? – ”Hänelle tarjottiin lukuisia vastustajia”

Karkkilan lauantaitanssit tarjosivat tuhdin kattauksen kamppailuviihdettä, mutta minne jäi Tuomas Simola FNF -ottelukortilta?

Tuomas SImola FNF
Tuomas Simola ei päässyt ottelemaan FNF -häkkiin. Kuva: Jani Mesikämmen.

Karkkilassa lauantaina oteltu FNF 16 -iltama tarjoili paikalla olleille varsin tuhdin kattauksena eri lajien kamppailuviihdettä. Yksi kuitenkin puuttui joukosta, kamppailuyleisön odottama ”Voittamattoman” ammattilaisvapaaotteludebyytti jäi toistaiseksi puheiden tasolle. Minne katosi Tuomas Simola FNF -ottelukortilta?

Kamppailuvirasto puhutteli Fight Night Finland -promoottori Perttu Haanpäätä Karkkilassa. Hän taustoitti, miksi Simola jäi lopulta ilman ottelua.

”Suomen Vapaaotteluliiton säännöissä sanotaan, että täysin eri taitotasolla olevia henkilöitä ei saa laittaa ottelemaan keskenään. Tuomas halusi vastustajan, jota meillä ei liiton sääntöjen puitteissa ollut mahdollista tarjota. Hänelle tarjottiin lukuisia vastustajia eri maista, mutta hänen leiristään kieltäydyttiin niistä kerta toisensa jälkeen.”

”En olisi itse halunnut lähteä avaamaan tilannetta sen kummemmin, mutta kun Tuomas itse tuli julki asian kanssa, on sopivaa kommentoida myös meidän näkemyksemme. Tuomaksen ottelu olisi varmasti herättänyt mielenkiintoa vapaaottelun ystävissä, puolesta ja vastaan. Sen vuoksi on harmi, ettei ottelua voitu toteuttaa”, Haanpää harmitteli.

Ennen tapahtumaa promoottori Haanpää pohti, että ilta saattaa jäädä Fight Night Finlandin viimeiseksi. Lauantaina hän ei halunnut suoraan ottaa kantaa asiaan, mutta myönsi, että promootion tulevaisuus on edelleen avoin.

”Organisaation tulevaisuus on edelleen päättämättä. Pitää istua rauhassa alas ja pohtia, miten tämän asian kanssa edetään vai edetäänkö ollenkaan. Olen kova kalamies ja perhekeskeinen ihminen. Moni ei ymmärrä, kuinka paljon aikaa tällaisen tapahtuman järjestäminen todella vie. Rahan vuoksi tätä ei voi tehdä, kun talkooväki on saunotettu ja syötetty, se on pitkälti siinä”, Perttu Haanpää summasi.

Teksti: Jyrki Nurminen
Kuva: Jani Mesikämmen

Virkailija Jyrki Nurminen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *