Thainyrkkeilylegenda Jomhod vielä kerran kehään Suomessa

Tampereella nähdään kansainvälisen tason thainyrkkeilyä. Kuva: Teemu Siikarla.

Tampereella isketään lauantaina kansainvälistä ammattilaisthainyrkkeilyä. Chitalada Tampereen isännöimä ja World Muaythai Councilin lisensoima WMC Muaytahi Gala otellaan Hervannan vapaa-aikakeskuksessa. Kyseessä on Chitaladan 40-vuotisjuhlailta, jota myös Thaimaan suurlähetystö kunnioittaa läsnäolollaan. Illan huipentumana nähdään suomalaisille tutun legendan paluu kotimaisiin kehiin.

Jomhod Kiatadisak vs. Junior Coleman

Euroopan thainyrkkeilykehiä 1990–2000 luvulla Suomesta käsin hallinnut kuningas Jomhod palaa tuttuihin maisemiin. Huippuvuodet ovat takana, mutta mies on pitänyt itsensä kiinni ottelurintamalla ja debytoinut myös vapaaottelijana. Hän on myös ottanut pari korkean profiilin ottelua toista ikinuorta supertähteä Somrak Khamsingia vastaan. Tampereella vastaan asettuu Junior Coleman Englannista. Viisikymppisiään parin vuoden päästä juhlistavan Jomhodin kehärutiini, pelisilmä ja kovuus ovat omaa luokkaansa, kysymysmerkiksi jää, miten kunto ja reaktiokyky riittävät Colemanin kanssa.

Pok Jääskeläinen vs. Shane Farquharson

Combat Academya edustava viisinkertainen Suomen mestari ja kokenut ammattilaisottelija Pok Jääskeläinen on juuri palannut seitsemän kuukauden Thaimaan leiritykseltä ja on ensitöikseen paikkaamassa nenänsä harjoituksissa murtaneen Deo ”Check Bin” Phetshankhatia illan toisessa pääottelussa. Vastassa on Shane Farguharson, toinen Euroopassa ja Thaimaassa kannuksensa hankkinut nuori ammattilainen, jota englantilaisten valmentaja Jompop Kiathphontip luonnehtii sanoin ”very good thai style”.

Kristoffer Björkskog vs. Payaknoi Por Samranchai

Lumpinilla, kansainvälisissä turnauksissa ja Pietarin ammatilaisskenen kovissa liemissä keitetty, Helsinki Thaiboxing Clubia edustava Kristoffer Björskog vastaa illan kolmannesta ammattilaisottelusta. Vastaan asettuu nykyisellään pohjanmaalaistunut thaimaalainen Payaknoi Por Samranchai, joka on luonut uransa aktiivisimman vaiheen Etelä-Thaimaan stadioneilla ja videomateriaalin perusteella mies on edelleen terävässä kunnossa. Suomalaisella on merkittävä ulottuvuusetu, nähtäväksi jää, keksiikö rutinoitunut thaimaalainen keinot sen kuromiseen.

Teksti: Olli Leppänen
Kuva: Teemu Siikarla

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *