Jon Jones palaa loistavalla uusintaottelulla

UFC-vuosi huipentuu komealla tavalla. Jon Jones kohtaa paluuottelussaan kaivatun vanhan kiistakumppanin.

UFC 232 Jon Jones
UFC 232 Jon Jones ja Alexander Gustafsson kohtaavat jälleen. Kuva: Jani Mesikämmen.

UFC-vuosi huipentuu todellisella herkkupalalla, kun kilpailukiellosta vapautuva Jon Jones (22-1-0, 1 nc) palaa tositoimiin Las Vegasissa 29. joulukuuta. Ex-mestari kohtaa UFC 232 -tapahtuman pääottelussa heti vanhan kilpakumppaninsa uusintaottelussa – vastaan asettuu Ruotsin Alexander Gustafsson (18-4-0).

Kaksikko kamppailee UFC:n kevyen raskaansarjan mestaruudesta. Tämä tarkoittaa sitä, että Jonesin kilpailukiellon ansiosta mestariksi noussut Daniel Cormier joutuu luopumaan tittelistään, ja keskittynee puolustamaan tänä vuonna valloittamaansa raskaansarjan mestaruutta.

UFC ei vielä keskiviikkoiltana vahvistanut uutista. Asiasta kertoi ensimmäisenä ESPN-kanavan Ariel Helwani.

Jones ja Gustafsson ottelivat samasta mestaruusvyöstä syksyllä 2013 Torontossa. Tuolloin tukholmalainen ajoi Jonesin todella ahtaalle, mutta mestari säilytti asemansa äärimmäisen niukalla pistevoitolla. Välittömäksi UFC-klassikoksi julistetun ottelun jälkeen kummankin ura on edennyt katkonaisesti.

Jones on painiskellut doping-käryjen ja siviilielämän sotkujen parissa, eikä otteluita ole juurikaan kertynyt. Jones vapautuu lokakuun lopussa kilpailukiellosta, jonka hän sai käryttyään doping-testissä heinäkuussa 2017 Cormieria vastaan käymänsä ottelunsa yhteydessä. Loukkaantumisista kärsinyt Gustafsson puolestaan on viimeksi otellut toukokuussa 2017, jolloin hän tyrmäsi Glover Teixeiran. ”Mauler” on odotellut huippuottelua itselleen jo pidempään.

UFC 232 -illassa nähdään toinenkin mestaruusottelu, kun naisten höyhensarjan mestaruudesta kamppailevat brasilialaiset Cristiane Justino ja Amanda Nunes.

Teksti & kuva: Jani Mesikämmen

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *