Robert Helenius tyrmäsi tittelin tuliaisiksi – haluaa isomman ottelun

Robert Helenius IBF -tittelinhaltijaksi komealla tyrmäysvoitolla Saksassa.

Robert Helenius IBF
Ronert Helenius IBF -mestariksi tyrmäysvoitolla. Kuva: Sami Lommi/Photolies,

Robert Helenius suoritti onnistuneen paluun Saksaan lauantaina Waldenbuchissa. ”Robbe” kohtasi kotikehässään esiintyneen Erkan Teperin ja altavastaajana otteluun lähtenyt suomalainen käänsi tasaisesti edenneen koitoksen nimiinsä komealla tyrmäysiskulla aivan kahdeksannen erän lopussa.

Molemmat ottelijat lähtivät taistoon reipashenkisesti, mutta tempo laski melko nopeasti kummankin tahdin hiipuessa jo parin ensimmäisen erän jälkeen. Pienikokoisempi Teper osui hetkittäin hyvin puskiessaan lähietäisyydelle, mutta Helenius kuittasi omalta osaltaan hyviä osumia vastaan.

Teper väsähti kaksikosta selvemmin ja käsien roikkuessa saksalainen otti kohtalokkaat osumat kahdeksannen erän lopulla. Helenius pääsi rokottamaan kahdesti peräkkäin etukäden koukullaan, eikä selälleen kellahtanut Teper päässyt edes ylös ennen luvunlaskun täyttymistä.

Ottelussa oli panoksena IBF-liiton Intercontinental-titteli. Mestaruusvyötä merkittävämpää suomalaiskonkarin uran kannalta on se, että rankatun vastustajan voitolla Helenius avasi todennäköisesti itselleen ovia rahakkaisiin kansainvälisiin koitoksiin. Hän ei tuoreeltaan halunnut ottaa kantaa tulevien vastustajien nimien osalta, mutta totesi haluavansa jopa MM-otteluun.

”Me otettiin vyö mukaan kotiin tänään, Robbe is back”, Helenius lähetti terveisiä koti-Suomeen kehähaastattelussa.

Teksti: Jani Mesikämmen
Kuva: Sami Lommi/Photolies

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *