Karkkila Fight Night yrittää vielä kerran – Tuomas Simola pääotteluun

Karkkila Fight Night nähdään ainakin vielä kerran. Marraskuussa FNF-iltaman päätähtenä häärää Tuomas Simola.

Karkkila Fight Night
Tuomas Simola on nähty Karkkilassa aiemmin amatööriottelijana. Kuva: Jani Mesikämmen

Fight Night Finland palaa vuoden mittaiseksi venähtäneeltä tapahtumatauolta tutussa ympäristössä. Karkkila Fight Night on FNF-iltamana järjestyksessään 16., tosin tapahtumapaikka on aiemmasta poikkeava Karkkilan Konepajahalli. Tuttua FNF-laatua on myös ottelukortti, jonka runsaassa kattauksessa löytyy ammattilaisvapaaottelun lisäksi amatöörien vapaaottelua ja nyrkkeilyä sekä jälleen vanhaan tapaan muutama thainyrkkeilykoitos.

Tällä hetkellä iltatapahtuman ottelupareja on jo 14, promoottori Perttu Haanpää ounastelee vielä joitakin muutoksia.

”Suurelta osin kortti on valmis. Mitään lisämatseja ei toistaiseksi ole sovittu varmasti, mutta pieniä säätöjä tulee aina ja joitakin matseja peruuntunee kuitenkin. Kun kerran vuodessa teemme illan, haluamme tarjota rahoille vastinetta laajalla ottelukortilla”, Haanpää toteaa.

Promootion viettämä hiljaiselo ei ole ollut varsinainen yllätys. Pieni organisaatio on aiemminkin ollut taloudellisesti kovilla ja Haanpää myöntää jatkon olevan jälleen vaakalaudalla. FNF ei halua kilpailla esimerkiksi Cage-promootion kanssa.

”Tämän tapahtuman jälkeen tarkastellaan jatkoa. Taloudellisesti tässä ei tunnu olevan hirveästi järkeä, eikä meillä ole taustalla merkittäviä rahoittajia. Jos teemme jatkossa iltoja, se on todennäköisesti kerran vuodessa Karkkilassa”, Haanpää pohtii.

Marraskuussa käytössä olevaa Konepajahallia promoottori luonnehtii undergound-henkiseksi tilaksi. Tapahtumassa ei ole lainkaan varsinaisia katsomorakenteita, vaan kaikki yleisö seuraa tapahtumia permantotasolta. Tila itsessään mahdollistaa jopa aiempaa suuremman yleisömäärän.

FNF:n uudistumiseen lukeutuu myös tuore nimi ottelukortin paalupaikalla. Tuomas Simola tekee Karkkilassa ammattilaisdebyyttinsä vapaaottelijana, mutta promoottorit Perttu Haanpaa ja Ossi Vuorinen eivät epäröineet laittaa lahtelaistunutta suurisuuta pienen budjetin illan kärkikasvoksi. Simola saa vastaansa ruotsalaisen Matthias Freyschussin (2-1-0).

”Tuomas on ymmärtänyt sen, että viihdettähän me tässä tehdään. Meillä ei ole ketään Suomi-vapaaottelun tähtinimiä ottelemassa ja Simola tekee varmasti ottelijoista eniten töitä tapahtuman näkyvyyden ja muun eteen, siksi se oli luonteva valinta”, Haanpää perustelee.

Karkkila Fight Night -tapahtuman muissa MMA-ammattilaisotteluissa nähdään välisarjassa vastakkain asettuvat Aleksi Lukkarinen ja Kai Karar sekä kevytsarjassa mittelevät Niko Myllynen ja Samuel Nordlund. Thainyrkkeilykoitoksissa Sami Leino haastaa Pok Jääskeläisen ja Simo Ukkonen iskee yhteen Mikko Tirrosen kanssa. Promootion mukaan keskustelua herättäneen pillimusiikin käyttöä harkitaan vielä.

FNF 16: Karkkila Fight Night -ammattilaisottelut

Punainen kulma Sininen kulma
Tuomas Simola, Lahden Gentai 77,1 kg Matthias Freyschuss, Ruotsi
Sami Leino, Crest PFC 67 kg Pok Jääskeläinen, Combat Academy of Finland
Aleksi Lukkarinen, Primus Fight Team 77,1 kg Kai Karar, MMA Team 300
Niko Myllynen, RNC Sport Club 70,3 kg Samuel Nordlund, Porin Kamppailu-urheilukeskus
Simo Ukkonen, Kotka Thaiboxing Club 81 kg Mikko Tirronen, Lappeenranta Kickboxing

Teksti & kuva: Jani Mesikämmen

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *