Anthony Joshua vs Aleksandr Povetkin sytyttää Wembleyn

Anthony Joshua vs. Aleksandr Povetkin on huomattavasti ennakoituja asetelmia tasaisempi huippuottelu, povaa Jaakko Dahlbacka.

Anthony Joshua vs Aleksandr Povetkin

Wembleyn stadionin valtaa lauantai-iltana lähemmäs 90 000 nyrkkeilyn ystävää. Tapahtuman keskiössä seisovassa nuoratussa neliössä nähdään suurtapahtuman pääottelussa englantilaisen nyrkkeilyn kiiltokuvapoika, Anthony Joshua (21-0, 20 KO), puolustamassa neljän eri liiton (IBF, IBO, WBA, WBO) maailmanmestaruusvöitään Venäjän Aleksandr Povetkinia (34-1, 24 KO) vastaan.

Anthony Joshua vs. Aleksandr Povetkin

Harvinaislaatuinen kahden nyrkkeilyn raskaansarjan olympiavoittajan kohtaaminen on kutkuttava tyylien ja sukupolvien kohtaaminen. Haastaja Povetkin nappasi kirkkaimman olympiamitalin vuonna 2004, kun taas Joshua teki saman tempun Lontoon kotikisoissa kesällä 2012.

Joshua on iso ja lihaksikas raskassarjalainen, mutta tästä huolimatta kokoonsa nähden ketterä ja urheilullinen. Hän on moderni nyrkkeilijä, jonka poikkeukselliset fyysiset ominaisuudet tukevat vahvaa teknistä osaamista. Raskaansarjan huippua valloittaessaan Joshuan vastustajat ovat yhtä lukuun ottamatta kaikki joutuneet kuuntelemaan tuomarin keskeyttävän ottelun ennen täyttä aikaa. Tämän kohtalon koki myös Wladimir Klitschko, joka joutui taipumaan Joshuan käsittelyssä 11. erässä. Tämän ottelun jälkeen Anthony Joshuan kykyjä ei epäillyt enää kukaan.

Haastajana otteluun lähtevä Aleksandr Povetkin on kärsinyt urallaan ainoastaan yhden tappion vuonna 2013 ja tämän juurikin Wladimir Klitschkolle. Tämän jälkeen miestä on kaatunut vanhaan malliin ja nyt 39-vuotiaalla Povetkinilla on kenties elämänsä viimeinen mahdollisuus todella suureen voittoon.

Selvästi nuorempi Joshua lähtee otteluun ennakkosuosikkina. Hän on pidempi, ulottuvampi ja painavampi. Povetkinilla oli ainoassa tappiossaan vaikeuksia pärjätä niin ikään isokokoiselle Klitschkolle. Povetkin on parhaimmillaan iskiessään koukkuja ja varsinkin vasemman etukäden koukku on pajavasara, minkä eteen Joshua ei päätään saa laittaa.

Joshua hyödyntää kokoaan hyvin ja pitää itsensä vastustajan kovimpien hyökkäysten ulottumattomissa. Kun vastustaja alkaa väsyä, on Joshuan vuoro paukutella omia iskuja pitkältä ja painavasti. Oletettavaa on, että molemmat nyrkkeilijät aloittavat ottelun tarkasti eivätkä lähde riskillä hakemaan keskeytysvoittoa ensimmäisissä erissä. Ottelun vanhetessa Joshuan fyysinen ylivoima syö Povetkinin energiaa ja loppua kohden Anthony Joshuan hallinta alkaa olla selvää.

Povetkinia ei urallaan ole tyrmätty, joten helppoa se ei nytkään ole. Ottelun viimeisissä erissä uupunut Povetkin saattaa tehdä kriittisen virheen ja Joshuan nyrkki nukuttaa haastajan. Kuitenkin todennäköisempää on Joshuan pistevoitto täyden ajan jälkeen.

ERIKOISBONUS! 200% talletusbonus 200€ asti!

Luke Campbell vs. Yvan Mendy

Illan toisena pääotteluna kotiyleisönsä edessä Luke Campbell hakee revanssia Ranskan Yvan Mendystä. Parivaljakon edellinen kohtaaminen vuonna 2015 päättyi hajaäänillä Mendyn eduksi. Nyt britti aikoo korjata tilanteen. Kovaiskuinen Campbell lähtee otteluun suosikkina ja isolla todennäköisyydellä voittaa ottelun.

Yvan Mendy otteli taannoin Edis Tatlia vastaan EBU-liiton tittelistä ja hävisi suomalaisiskijälle pistein. Lähinnä kotimaassaan pienissä tapahtumissa uransa tehneelle ranskalaisveteraanille ilta on varmasti hieno ja myös taloudellisesti kannattava tilaisuus päästä valtavan yleisön eteen tekemään työtään.

Seuraa tätä

Venäläinen raskaansarjan lupaus Sergei Kuzmin kohtaa Englannin David Pricen. Povetkin tyrmäsi Pricen rajusti, onko nyt Kuzminin vuoro?

Kuuntele myös Ylilyönti-podcastin ennakko Anthony Joshua vs. Aleksandr Povetkin -ottelusta alta.

Teksti: Jaakko Dahlbacka

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

Eye vs Calvillo – historian heikoin UFC-pääottelu?

Ultimate Fighting Championshipin otteluillat jatkuvat tulevana viikonloppuna. Pienen mittakaavan Fight Night -tapahtuman pääottelussa iskevät yhteen Jessica Eye ja Cynthia …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *